En intervju med Nintendos VD, Shuntaro Furukawa, har översatts av Nintendo Everything, där Furukawa diskuterar Nintendos dåtid och framtid:

Det har gått mer än 30 år sedan vi började utveckla konsoler. Nintendos historia sträcker sig längre än så, och trots allt de (Nintendos dåvarande anställda) ställdes inför var deras enda tanke på vad de skulle skapa härnäst. På lång sikt kan vi som företag komma att flytta fokus bort från konsoler - flexibilitet är precis lika viktigt som påhittighet.

Med konsoler som Wii, 3DS och Switch i ryggsäcken är Nintendo med rätta känt för sin kreativitet, men Furukawa säger att företaget inte uteslutande bryr sig om konsoler: "Just nu har vi den unika konsolen Nintendo Switch och dess mjukvara - och hur vi levererar ‘the Nintendo experience’ baseras på den. Men teknologi förändras. Vi kommer fortsätta tänka flexibelt kring hur vi kan skapa ‘the Nintendo Experience’ i framtiden.”

The Nintendo Experience är väl att ge ens småsyskon den sämre kontrollen och spöa dem i Smash?

För bara några år sedan var det en stor överraskning att se Nintendo-utvecklade smartphonespel släppas, och just det är något VD:n Furukawa vill ta vidare, för att “säkra ett kontinuerligt intäktsflöde”. Funderar Nintendo på någon variant av lootboxes, månne? Det vore isåfall ett steg bort från den familjevänlighet de vanligtvis förespråkar. Dessutom säger Furukawa att företaget leker med tanken på att satsa på nöjesparker och filmer, för att få in Nintendo-karaktärer i folks vardag.

Det har länge ryktats om att Nintendo ska sluta tillverka konsoler utan att det för den sakens skull blivit verklighet, och med tanke på Switchens stora framgångar är förhoppningsvis den dagen fortfarande långt borta. Men det vore synd om framtida barn ifall Nintendo skulle lägga ned sin konsolutveckling för att istället göra nya live-action Super Mario-filmer.