Ledorden "Read. Watch. Play." tyder på en transmedial berättelse.

Nej, vi fick aldrig se något Alien: Blackout under The Game Awards, även om varumärkesregistreringen kvarstår. Men samtidigt som tiden får utvisa vad Blackout slutligen mynner ut i riktar vi i stället blicken mot det officiella Alien-kontot på Twitter där ett intressant teaserklipp nyss laddats upp.

Av teasern kan vi utröna följande: Den nya Alien-upplevelsen utspelar sig sannolikt ombord originalskeppet Nostromo, vi kommer att se Amanda Ripley i huvudrollen och det kommer att släppas någon gång under 2019. Ledorden "Read. Watch. Play." hintar om att historien kan komma att berättas över fler olika medier, men det är i nuläget oklart om "Play"-delen verkligen refererar till en sann uppföljare till uppskattade Alien: Isolation, som också hade Amanda Ripley i huvudrollen.

I slutet av teaserklippet ser vi förvisso en datorgenererad Amanda, men fram tills att mer information finns att tillgå kan vi inte utesluta att det handlar om exempelvis ett mobilspel eller en browserupplevelse. Har det registrerade varumärket Alien: Blackout kanske något med det hela att göra trots allt? Vi väntar otåligt på mer information.

Skicka en rättelse
Haha ja :) 07/01 @D01tY: Tji fick jag/vi om det är som senaste nyheten om Alien på FZ stämmer att det är ett mobilspel. Isf är det personligen bara att glömma bort skiten direkt. 07/01 Är det ett mobilspel som är under uppsegling? https://www.eurogamer.net/articles/2019-01-07-theres-a-new-alien-game-starring-amanda-ripley Eller är mobilspelet ett komplement till något större? 07/01 Ok i see. Ja, ett nytt Alien Vs. Predator spel skulle jag verkligen inte tacka nej till. Marine kampanjen var riktigt cool. 07/01 "In September 2018, a comic book sequel to Alien: Isolation, entitled Aliens: Resistance, was confirmed. The first volume is set to be released in January 2019" Känns som ens förväntningar (och artiklar) borde ta sånt här i åtanke innan fantasin sticker... 07/01 Tycker inte om den typen av Gameplay. Blir mer irriterad än skrämd när jag tvingas sluta spela spelet och bara vänta på att en alien ska försvinna så jag kan fortsätta spela. Däremot var spelet väldigt coolt rent visuellt och jag hoppas fortfarande på... 07/01 Precis vad jag gissar på också :) 07/01 Man vill ha vad man vill ha men hade Henry Ford frågat folk vad de ville ha hade de sagt snabbare hästar. Uppskattar oftast när man provar någonting nytt även om det inte blir så bra som ett säkert kort. Detta låter snarlikt till Black Mirror Bandersnat... 07/01 Jag tror det är som spel/filmerna för barn på Netflix (telltale spelet Minecraft Story bla.) Man har lite val i dialoger och får se hur det går i ”filmen”. 07/01 Alien: BR då? 06/01