Och nio miljoner har köpt senaste Spider-Man.

Trots att den fyllde fem år i november fortsäter Playstation 4 att sälja bra. Under julhandeln såldes 5,6 miljoner maskiner, berättar Sony i ett pressmeddelande. Av det framgår också att när Persbrandt klev upp på Skansens scen för att läsa dikt den 31 december hade Sony sålt 91,6 miljoner PS4-konsoler världen över.

Därmed har PS4:an med råge slagit föregångaren Playstation 3, som under sin levnad gick åt i drygt 83 miljoner exemplar. Härnäst hägrar tre prestigefyllda delmål – först 100 miljoner, sen Nintendo Wii (med 101 miljoner sålda ex den största konsolen förra generationen) och sen original-Playstations 102 miljoner. PS2:ans 155 miljoner lär dock bli svårslaget.

Även på spelfronten har Sony skrytsiffror att bjuda på. Det såldes 50,7 miljoner PS4-spel under julhandeln 2018. Spider-Man sålde i över 9 mijoner ex från debuten i september till årsskiftet. Totalt har det sålts 876 miljoner PS4-spel.

Allt detta talar för att Sony kanske inte har jättebråttom att presentera Playstation 5. Och att Microsoft är desto mer angelägna att berätta om nästa Xbox-konsol. Kanske framåt E3-mässan i juni?

Så hela den här tråden är till för att ifrågasätta inte bara PS4 utan även PS3? Obvious kränkt PC forum is obvious. 09/01 Jag håller nog med där men det var nog hela den generationen som fick många tidiga och trogna köpare att nästa generation byta till PS4. Många drabbades av en eller flera RROD och det skadar såklart förtroendet. Även om man får nya konsoler på garantin... 08/01 Ps3 sålde bra men 360 sålde mer för maskinerna gick i sönder flera gånger något som inte ps3an gjorde där av så många sålda ex. Men ps3 an gick om i ex sista två åren. Sluta med 4miljoner fler maskiner sålda. Jag hade 3st, en av varje men tyckte den för... 08/01 Jag har alla tre konsoler PS4, Xbox One S och Switch Rangordnar dem såhär 1. PS4 2. Switch 3. Xbox One 08/01 Det hade sålts 920 miljoner spel till Wii fram till mars 2018. Så det såldes spel i mängder. 08/01 Nu när du säger det så har jag inga siffror att basera påståendet på. Det var mer så att Xboxen hade ett rejält försprång (släpptes ju dryga året innan) och att mycket kretsade kring den när det gällde speltester de första åren den generationen. Mer kor... 08/01 Är det inte lite av en myt att PS3 sålde dåligt i början? Visst hade den kunnat sälja mer med ett lägre pris men den sålde inte dåligt. Avståndet till 360 krympte ända från lanseringen och framåt vilket det såklart inte gör om man säljer sämre. Jag skul... 08/01 inte så konstigt, med tanke på vilka spel som finns och ska släppas är det ju den bästa konsollen. 08/01 Det kändes bara som att 360 dominerade för att det var overall en mycket bättre konsol. Nu utan att skapa nått fanboy Wat på gamla konsoler men ps3 spel som var multiplayer form var skit i jämförelse. Men som sagt, det märkte inte dom flesta Dirty conso... 08/01 Ok fel av mig :) 08/01
Skicka en rättelse