I går blev mobilspelet Alien: Blackout officiellt, vilket för alla som trånat efter en uppföljare till fenomenala men blodisande Alien: Isolation var som att få magen uppsprängd inifrån.

Vi vill därför passa på att påminna om att det faktiskt är ett Alien-spel på gång till pc och konsol också. Det påmindes om det längst ner i gårdagens pressrelease. Ingen Isolation-fortsättning, och ej kodad av Creative Assembly, utan en massiv online-shooter med inte riktigt lika namnkunniga Foxnext och Cold Iron Studios bakom spakarna. Men likväl – ett Alien-spel till mer traditionella spelplattformar.

FoxNext Games’ studio, Cold Iron Studios, is also currently at work on a massively multiplayer online shooter set in the Alien cinematic universe for consoles and PC.

Minnesgoda FZ-läsare minns att vi skrev om detta spel för ett år sedan. Då talades det om en bestående värld, att man rekryterat MMO-kunnigt folk från Cryptic och att upplevelsen skulle spänna över flera genrer. Det är ju inte omöjligt att det blir bra, även om det blir ett spel med utdragna släktband till klassiker som Alien: Isolation och Rebellions Aliens versus Predator.