Vi får fortsätta att vänta på Alien: Isolation 2.

I går blev mobilspelet Alien: Blackout officiellt, vilket för alla som trånat efter en uppföljare till fenomenala men blodisande Alien: Isolation var som att få magen uppsprängd inifrån.

Vi vill därför passa på att påminna om att det faktiskt är ett Alien-spel på gång till pc och konsol också. Det påmindes om det längst ner i gårdagens pressrelease. Ingen Isolation-fortsättning, och ej kodad av Creative Assembly, utan en massiv online-shooter med inte riktigt lika namnkunniga Foxnext och Cold Iron Studios bakom spakarna. Men likväl – ett Alien-spel till mer traditionella spelplattformar.

FoxNext Games’ studio, Cold Iron Studios, is also currently at work on a massively multiplayer online shooter set in the Alien cinematic universe for consoles and PC.

Minnesgoda FZ-läsare minns att vi skrev om detta spel för ett år sedan. Då talades det om en bestående värld, att man rekryterat MMO-kunnigt folk från Cryptic och att upplevelsen skulle spänna över flera genrer. Det är ju inte omöjligt att det blir bra, även om det blir ett spel med utdragna släktband till klassiker som Alien: Isolation och Rebellions Aliens versus Predator.

Skicka en rättelse
Ditt fz kanske automatiskt tagit bort alla kommentarer som skrikit "vart är isolation 2", "vart är det fansen vill ha" osv. 09/01 Lyssna på ljudläggningen i isolation... Inget annat än ett konstnärligt mästerverk från början till slut i sig självt. Varför pratar ingen om det? Därtill ett av de bästa alster jag upplevt å då har jag som 40 plussare ändå spelat en del. Jag förstår... 08/01 Cryptic... va faaan... 08/01 Förstår inte ens vad du snackar om nu, tbh. 08/01 Hur tänker du nu? de ska ju släppa detta till PC och konsol. Må hända att det många vill ha Isolation 2. Men jag tycker att detta är helt rätt sätt att göra det på. Släpper man ett mobilspel så skall man visa att man ändå vill släppa ett riktigt spel... 08/01 Hela idén med inlägget var att provocera och få er att inse att inte alla "fans" vill se ett isolation 2. Det är en sak att vilja ha något och en helt annan att gnälla bara för man inte får som man vill. "entitled gamers" är precis vad alla dessa gnälls... 08/01 "mmo-kunnigt folk från Cryptic"...ja där sprack det... Alltid mycket bra idéer (City of Heroes, suck) men brister *extremt* i utförandet. Champions online, Star Trek Online.... ...men de ska som sagt ha credits för att de ofta går sin egen väg mer än... 08/01 Vad gäller det fetmarkerade så är det inte konstigare än att drivor av folk tyckte spelet var grymt, inte skit. 91% positiva recensioner på Steam. Gillar folk ett spel vill man ha en fortsättning, oavsett om du, jag eller Åsa-Nisse inte gillade spelet. 08/01 Väck mig när de kommer ut och säger att de utvecklar ett nytt alien vs Predator i samma tappning som första och andra. Isolation var skit så förstår inte varför folk vill se en fortsättning på det. Den typen av "Gameplay" som isolation, och spel som det... 08/01 Diablo immortal all over again. 08/01