Inte en rosa skinka så långt ögat kan se.

Facebook är kända för sina luriga algoritmer och snåriga och till synes inkonsekventa regler för vad som får visas på deras plattform. Senaste i raden av kreatörer som fått smaka på block-hammaren är utgivarna till spelet hyllade indieplattformaren Gris.

Det var när Devolver Digital skulle annonsera för spelet som de möttes av budskapet att deras bild var för “sexually suggestive”. Döm själva:

Devolver säger på till Eurogamer att ”det hela är fånigt och brister i sunt förnuft” men att de är mest generade över att de fortfarande använder Facebook. De har även sagt att bilden föreställer en staty. Som inte alls är naken.

Har du spelat Gris, är du lite moraliskt idignerad över innehållet, eller använder du fortfarande Facebook? Berätta i kommentarerna!

Gris finns ute till pc, mac och Switch.

Skicka en rättelse
@krille1986: Olika upplägg för granskning. Annonser granskas hårt på förhand. Privat delat content faller snarare på andra användare att rapportera. 10/01 Själv såg jag en facebook vän lägga ut en gif på en naken man som spelar piano med något nedanför naveln. Inte tycker facebook att det är något fel med att man ser hela paketet där. Så tror nog att de måste ändra sin algoritmen något... 10/01 @kaealy: Du får oftast svar från Facebook inom någon timme om du har ett marknadsföringskonto. 09/01 Ja. "Mer porr åt folket" som den kända psykologen Mark Twain sa. 08/01 Om det nu så var så, men så vart det icke. https://twitter.com/devolverdigital/status/1082603614168801281 08/01 Dear Devolver Digital. Your ad is so blatantly ripping off the works of Olly Moss that viewers are guaranteed to instinctively scream sexually explicit words at the screen. We therefor find no other solution that to take it down according to our Sexual... 08/01 Bästa pris på kasta gris på prisjakt får jag upp under artikeln, på tal om algoritmer 😁 08/01 https://i.imgur.com/ToDPVwS.jpg https://i.imgur.com/YoErW9V.jpg 08/01 Åsikterna om vad som faktiskt är "hatgrupper" går nog isär. Betydligt lättare att sätta en gräns kring nakenhet. 08/01 Facebook är ju rätt känt för att ta hårda tag mot bröstvårtor (och saker som de tror är bröstvårtor) men inte lägger lika mycket energi på hatgrupper eller liknande, så känner igen mig i känslan av "varför tolererar jag skiten" bland det och all annan... 08/01