Ytterligare en Overwatch-hjälte kommer ut som gay.

Färska Overwatch-novellen Bastet (som du kan läsa gratis här) är skriven av spelets lead writer Michael Chu, och i den avslöjas att John Francis "Jack" Morrison, mer bekant som Soldier: 76, är homosexuell. I berättelsen följer vi Ana och när hon upptäcker ett gammalt foto får vi veta att Jacks gamla flamma heter Vincent, och att det fortfarande är någon han tycks hålla kär.

"Vincent deserved a happier life than the one I could give him. We both knew that I could never put anything above my duty. Everything I fought for was to protect people like him... That’s the sacrifice I made."

Overwatch-karaktären Tracer har tidigare kommit ut som lebisk, och enligt Michael Chu är det ingen tvekan om Jacks sexuella läggning; han är och identifierar sig som homosexuell.

Skicka en rättelse
Haha XD 19/01 Uppenbarligen inte, iom att du postar samma argument till andra personer när det argumentet redan är förstört Jag postar helt öppet, medans du postar från din slutna värld, en skillnad du uppenbarligen inte förstår och troligtvis aldrig kommer göra hell... 19/01 Omg +1 på den. Frustrationen gick fram. 👍 19/01 @Bulletblues: Jag har förstått detta sedan första gången, men det är ju du som envisas med att fortsätta trots jag förklarat att alla inte tänker som du.. Orkar inte slösa tid på detta mer... 19/01 Hahahaha, oh sweet Jebus XD 'Varje gång så lägger JAG'....'när JAG gör detta så tänker JAG'.... JAG lägger ingen fokus på. EXAKT, DUUUUUUU!!!! Lägger ingen fokus på, men andra gör. Snälla nån, tänk utanför din egna bubbla. Jag har nu försökt få dig att... 19/01 @uberpwnage2.0: Ok då vet jag... Då behöver vi inte skriva mer om detta :) 17/01 @xverminator: Det lyfts upp i en "serietidning" helt utanför spelet. Det nämns inte ens inuti spelet själv att han haft en pojkvän. Det är en sidogrej som folk får ta del av utanför allt pang, pang om de vill men inget som tvingas på eller slängs i käft... 16/01 Så många ord. Så lite mening. 16/01 @uberpwnage2.0: Som jag skrev innan, varför ska sexualiteter överhuvudtaget lyftas fram i spel där det inte har någon betydelse? Overwatch är en shooter, där man bryr sig om karaktärens egenskaper i spelet, sexuell bakgrund har noll betydelse och helt... 16/01 Frågan är ju då och jag är säker på vilket svar jag får på denna fråga; Skulle det blivit lika mycket tjafs om det visade sig att det var en kvinna på bilden och 76 var heterosexuell? Troligen inte. Det är människor som har problem med HBTQ som stretar... 16/01