Ytterligare en Overwatch-hjälte kommer ut som gay.

Färska Overwatch-novellen Bastet (som du kan läsa gratis här) är skriven av spelets lead writer Michael Chu, och i den avslöjas att John Francis "Jack" Morrison, mer bekant som Soldier: 76, är homosexuell. I berättelsen följer vi Ana och när hon upptäcker ett gammalt foto får vi veta att Jacks gamla flamma heter Vincent, och att det fortfarande är någon han tycks hålla kär.

"Vincent deserved a happier life than the one I could give him. We both knew that I could never put anything above my duty. Everything I fought for was to protect people like him... That’s the sacrifice I made."

Overwatch-karaktären Tracer har tidigare kommit ut som lebisk, och enligt Michael Chu är det ingen tvekan om Jacks sexuella läggning; han är och identifierar sig som homosexuell.

@xverminator: Det lyfts upp i en "serietidning" helt utanför spelet. Det nämns inte ens inuti spelet själv att han haft en pojkvän. Det är en sidogrej som folk får ta del av utanför spelet om de vill men inget som tvingas på eller slängs i käften på någ... igår 23:42 Så många ord. Så lite mening. igår 22:18 @uberpwnage2.0: Som jag skrev innan, varför ska sexualiteter överhuvudtaget lyftas fram i spel där det inte har någon betydelse? Overwatch är en shooter, där man bryr sig om karaktärens egenskaper i spelet, sexuell bakgrund har noll betydelse och helt... igår 17:12 Frågan är ju då och jag är säker på vilket svar jag får på denna fråga; Skulle det blivit lika mycket tjafs om det visade sig att det var en kvinna på bilden och 76 var heterosexuell? Troligen inte. Det är människor som har problem med HBTQ som stretar... igår 11:11 Så om jag fortsätter att hålla tyst om vem och vad jag är så kommer det att bli normalt?! Vad fan snackar du om? Tror du verkligen att hbtq folka är där dom är idag för att folk har hållit käften i 50 år? Om du nu är straight så kan du INTE försöka att... igår 09:09 @matnojje: Jag har inte följt detta, men noterade själv att kvinnan i spelet verkar dragen till kvinnor i dialogerna och valen man kunde göra. Jag tryckte bort dialogerna och ville komma till uppdragen asp och försöka lösa dem (fast ibland klickar jag... 15/01 Alltså vi vet inte om karaktären är Bisexuell. Det kan han vara. Men poängen är att det finns heterosexuella relationer i spelet, och då kan det även finnas homosexuella relationer. Jag fattar inte varför det blev så stort. 15/01 @Bulletblues: Det blev väldigt spretigt detta och ofokuserat. För det första vilken sexuell läggning en karaktär kan tänkas ha har absolut ingen betydelse. Det är lixom inte det första man funderar över, möjligen det sista om ens det. Varje gång jag ser... 14/01 På vilket sätt då? Jag sa inte att jag bryr mig om vilken läggning huvudkaraktären i Crysis har, tog bara ditt exempel och gjorde ett nytt av det. Att ens använda Crysis som exempel tyckte jag va ett dåligt försök från start, men använde det ändå för... 13/01 @Leffe76: Nope inte så jättemycket, det är en helt annan gren. Nu var det inte rollspel vi diskuterade utan shooters som Overwatch och Crysis. 13/01
Skicka en rättelse