Tim Sweeney behöver inte ta matlåda till jobbet.

Framgångarna för Fortnite innebär fler saker än att landets alla ungdomar kan ses dansa överallt: det har också gjort Epics grundare och VD Tim Sweeney till mångmiljardär.

Med en förmögenhet på 7,16 miljarder dollar (drygt 63 miljarder kronor) tar sig Sweeney för första gången in på Bloombergs miljardärsindex. Det placerar honom på 196:e plats på listan. Bedömningen görs utifrån värdet på Epic Games, som i oktober förra året beräknades till nära 15 miljarder dollar. Sweeney äger 44,7 procent av företagets aktier.

Därmed passerar han Valve-grundaren Gabe Newell, som med futtiga 4,58 miljarder dollar (cirka 40 miljarder kronor) i plånboken får nöja sig med plats 353. I somras var Newell god för 7 miljarder, men värdet på Valve (och därmed hans förmögenhet) har krympt kraftigt sedan dess.

Båda dessa jänkare får dock se sig slagna med råge av kinesiska spelmakare. Även där har marknaden krympt kraftigt sedan förra året, men likväl är Neteases VD William Ding god för 14,4 miljarder dollar (128 miljarder kronor), vilket placerar honom på plats 72. Och Tencent-grundaren Zhang Zhidong kan skryta med plats 82 och 13,5 miljarder dollar (120 miljarder kronor) på kontot, skriver Gamesindustry.

Skicka en rättelse
Fast Fifa och NHL utvecklas väl och blir i alla fall inte sämre hoppas jag. Battlefield har ju bara blivit sämre rent spelmässigt och det visas väl också i försäljningssiffrorna där Battlefield 3 fortfarande sålt bäst och nya BF5 blev en flopp. Jag tyck... 10/01 Dom hann bara till Pre-Alpha stadiet innan det lades på hyllan så jag vet inte om det går att göra en riktig bedömning av hur bra det blev. Man skulle kunna säga samma sak om många andra spel typ Fifa, NHL, Call of Duty eller Battlefield, fast den stora... 10/01 Är inte nya UT bara en sämre version av ett snart 20 år gammalt spel? Ser inte riktigt potentialen. 10/01 @storm72: Åh dessa bakåsträvare, det är ju inge kul? Hellre diskutera svälten över en 7-rätters på andra sidan jordklotet, det är både klimatsmart och effektivt sätt! Och för det bästa: roligare för inblandade! Det är vad det handlar om, roligt! 10/01 Tack så mycket! Lite det jag var ute efter. Räcker att nysa så blir någon kränkt - dagens samhälle helt enkelt ;) 10/01 Bara dålig läsförståelse på tricken2000. Viljan att yttra sig och vara upprörd var större än viljan att sätta sig in i vad som sades. #SnowflakeGeneration Det som var kränkande var väl snarare påhoppet på våra grannar i syd. Min erfarenhet tillsäger att... 10/01 Undrar jag också. Var tvungen att läsa igenom alla kommentarer här och hittar bara @trickeh2k som tycks blivit kränkt över den påstådda kränkheten kring matlådorna 10/01 Det här handlar inte om lön, utan om de uppskattade tillgångarna för chefen och grundaren för företaget bakom det för närvarande populäraste spelet. Jag har inga siffror på snittlöner för spelmakare i Sverige, men det rör sig knappast om några astronomi... 10/01 "Spel är för dyra att göra, vi måste ha microtransactions för att gå runt "... Sen tittar man på löner som vissa har... 10/01 ...ellwr troligare att de bara har X antal kompetent personal,så fokus ligger pp fet kassakon 10/01