Ubisoft och Epic teamar upp.

Epic Games fortsätter att markera revir och det senaste tillskottet till portfolion är inget mindre än Tom Clancy's The Division 2. Och det är bara början. Via Polygon.com får vi veta att samarbetet med Ubisoft kommer innebära att fler spel från den franska spelstudion kommer att kunna säljas via Epic Store med start från och med mars månad. Givetvis kommer The Division 2 även göras tillgängligt på fransosernas egna Uplay. Däremot släpps det inte på Steam.

"We have no plans currently on releasing Tom Clancy’s The Division 2 on Steam," skriver en representant från Ubisoft till Polygon i ett mail. I samband med annonseringen har spelets Steam-sida plockats ned, men trots att spelet fortfarande syns i databasen så verkar chansen för en senare lansering försvinnande liten.

Tack till Jinxswe för detta #nyhetstips!
Epic har så klart varit involverade, det är ju deras plattform och detta är väl det första största spelet som utannonseras för deras butik? Att sälja på flera ställen är bättre (indiespel säljer på alla ställen), men inte alltid, då hade EA sålt alla... 13/01 Visst kan det vara så enkelt som du säger (utan att Epic varit involverade) men samtidigt är jag skeptisk. Det bör ju vara bättre oavsett vad att sälja på fler plattformar. Vill Ubisoft sen driva folk till att köpa genom Epic store kan de ju bara sälja... 12/01 Trodde jag svarade, men ja... jag tror inte Epic har betalat något alls, om dom har gjort något har dom sänkt sin % ytterligare under bordet. Tror att detta bara var en liten knuff som Ubi behövde för att skippa steam, vilket dom troligen gärna vill sjä... 12/01 För mig spelar det ingen roll vilken platform dem släpper det.. Har redan Steam, Blizzard, GOG, Uplay, Orgin.. datorn startar fortfarande lika snabbt för det.. kör allt med autologin. Tar inte mer tid för starta upp ett spel på Steam eller Uplay.. Så... 11/01 Jag har varit med om samma sak. (Tog bort mitt Epic-konto innan de släppte store dock). Haft ett Epic-konto sedan Gears of Wars glansdagar men efter släppet av Fortnite har det varit minst 2-3 intrångsförsök varenda dag. Till slut ledsnade jag och mejla... 10/01 Tacka vet jag GOG. De har förvisso en launcher de med, men där är den ju helt valfri till skillnad från övriga aktörers dito. 10/01 Folk skulle envist forsätta rapa "konkurrens är bra" som ett mantra. 10/01 + Green Man Gamings "Capsule" :D ;) 10/01 Det är ju bara bra att det blir fler butiker. Men dom borde öppna upp så att det var ett enkelt sätt att öppna spelen från varandras launchers. //LD 10/01 @sargon3: Logik 10/01
Skicka en rättelse