Bioware söker multiplayervana förmågor.

Efter en lång tids tisslande och tasslande fick vi till sist en teaser från nästa Dragon Age under Game Awards i december. Även om spelet varit under utveckling sedan flera år lär vi få vänta länge till på releasen av Dragon Age 4 – som på tal om det inte ens har ett officiellt namn. Av teasern att döma skulle det också kunna komma att heta Dragon Age: The Dread Wolf Rises.

Vem vet? Vi vet att vi vill ha fler svar. Ett svar hittar vi troligen i en jobbannons där Bioware söker en technical director till Dragon Age som ska ha "erfarenheter av att utveckla multiplayerspel". Slutsatsen att nya Dragon Age får flerspelarläge är enkel att dra. Mer om tjänsten:

...the most senior engineering lead on the game team and a key member of the Dragon Age franchise leadership. Ultimately responsible for ensuring that we delight our players, they build and mentor the engineering team, build and execute the game technology plan, and define and direct the development process.

Skicka en rättelse
Ja men just det! Där sa du något. ALLA spel är multiplayerspel, för det går ju att spela medan någon tittar på! Att jag inte tänkt på det :D 14/01 Ja? Du och många andra verkar på något sätt missförstå innebörden av multiplayer. "Multiplayer - involving or intended for more than one player" https://www.merriam-webster.com/dictionary/multiplayer Två spelare i co-op är fler än en, därav klassas spel... 14/01 Finns inga tvivel om att de första spelen hade bra multiplayer. Spelade själv mestadels NWN på persistant RP-servers. Tycker fortfarande spelen klassas som SP, med MP-inslag (det mesta användarskapat som du själv påpekar). Om du är av en annan uppfattni... 13/01 Vad är det för svammel, troll? Baldurs Gate 1&2 samt Neverwinter Nights är multiplayerspel. Speciellt NWN är ju känt som ett av de bästa multiplayer-rollspelen genom tiderna. NWN var inte så märkvärdigt i single-player men helt magiskt i multiplayer vil... 13/01 Nämn ett Bioware spel som i grunden är MP-spel. Baldur's Gate och Neverwinter Nights är Singleplayer i grunden, men det finns MP. Knights of the Old Republic är bara SP. Jade Empire liksaså. Mass Effect är också SP först och främst. Fattar inte vad du... 13/01 Ska de skjuta sig i sank redan innan båten lämnat hamnen? Sluuuuuuta fokusera på sattyg som tar resurser från det egentliga RPG som spelet faktiskt ska vara. Det är så vågat av dom. Titta på Andromeda. Hyfsat rolig multiplayer t.om. Måttligt spel i övri... 12/01 Själv hade jag hade tvärtom skippat de tidigare om det hade varit multiplayerspel, jag tackar alla som nuförtiden vågar utveckla SP-spel istället för multiplayer då det tyvärr verkar bli vanligare och vanligare att spelstudios mer och mer fokuserar på... 11/01 Fler features är ju sällan man tackar nej till. Görs det bra, spelar man, annars har man ju alltid valet att låta bli. Huvudsaken för mig är att de sätter SP-delen. 11/01 Missade du att de redan hade MP i förra spelet? Totalt avsågat från SP delen och faktiskt heeelt ok att spela med polare. 11/01 Ett lika bra jobb som Original Sin 2 är inte något som sker av en slump, det krävs genuin dedikation och viljan att uttrycka sig genom "konsten". Det är något som EA inte har/kan(jag vet, Bioware bla bla bla...). Min extremt morbida och väldigt dystopis... 11/01