Var Alien: Isolation en isolerad succé?

Under den här veckan har vi fått nyheter om två Alien-spel. Tyvärr, får vi tillägga då mottagandet varit svalt. Alien: Blackout fortsätter Amanda Ripleys berättelse – till mobila format. Konsol- och pc-spelare går dock inte lottlösa då ett Alien-mmo är på gång till formaten. Hurra?

TQ Jefferson är vice president för Foxnext som, tillsammans med Cold Iron Studios, ligger bakom Alien-mmo:t. För Variety berättar han att Alien: Isolation 2 inte är under utveckling. Han är medveten om att många väntade sig ett sådant, men menar att det finns utrymme för fler spel.

There are a lot of stories we can tell in the franchise. We can tell more stories about Amanda Ripley without it being an Isolation game.

Backlashen har inte heller gått Jefferson förbi men han vill inte jämföra med Diablo: Immortal.

I can see some people making a connection between Diablo and this, but I think it’s a bit of a leap. The Diablo backlash was focused on free-to-play and mobile, our game is a premium mobile game where you pay one price and you’re done. It’s a contained experience.

Skicka en rättelse
Kul! Då kan jag berätta - Ojojoj! Half Life 3 samt hör å häpna Witcher 4 släpps 2019!!! (till Iclock) 15/01 Avengers: Endgame kommer tydligen släppas på insta - mer populärt. För dyrt att spela in till "bio" nuförtiden. Take it or leave it! 15/01 mm, alien franchisen såg en glimma hopp där med alien isolation, när var det senast det kom lite ljus mellan persiennerna ? 1999 med första avp ? Senaste jag kan komma på som var bra. Resterande alien spel har ju varit skräp. Nog för att det kastats run... 11/01 'Sämre spelrelaterad nyhet får man leta länge efter... Suck. :( 11/01 Översättning: "Vi vill hellre släppa spel som vi kan proppa fulla med mikrotransaktioner eller månadsavgifter." 11/01 Jag är glad att det inte kom en uppföljare till Isolation. Tyckte spelet var helt okey, men tror att det blivit för mycket, av samma sak en gång till och blivit tjatigt, om det kommit en uppföljare. Där och då passade det bra med Alien Isolation. Basta... 11/01 Så länge det stämmer att det är premium spel, så spelar inte platformen någon roll. Bekvämt eller inte!? Bra spel eller inte!? Spelar ingen roll så länge det inte är någon ”free2play lootlådehysteri” så är jag nöjd 11/01 Synd. Många fenomenala spel lever inte upp till förväntad försäljning och så skrotas eller fördummas IP:t. Dead Space, ett oväntat stjärnskott från EA som 2008 vågade lite, sen gick det utför igen.. sörjer det fortfarande.. Problemet är ju att ju större... 10/01 Jag tror detta tyvärr är en ökande trend och det vi ser nu är bara början. Mobilmarknaden är ju kopiöst mycket större än Konsol/Pc tillsammans. Och i slutändan är det förmodligen aktieägarna som styr, om det är börsnoterad då. Isolation var ett stabilt... 10/01 Det drunknade lite i citat av citat av citat - men: om spelet floppar som ngn hopppar tror jag snarare att man stampar ner detta och satsar på ngt annat. Om man tror att vägrar köpa ett spel som förhoppnigsvis floppar och resultat blir att man får "det... 10/01