AMD ska utveckla Xbox-teknologi.

AMD har avtäckt potentiella grafikkortmonstret Radeon VII, och under vd:n Lisa Sus anförande dök Xboxchefen Phil Spencer upp som gubben i (kryss)lådan för ett viktigt avslöjande; Microsoft slår sina huvuden ihop med AMD för deras "framtida teknologi" och "framtida plattformar".

You’re somebody that I respected a ton in this industry and I’ve seen the way you’ve led AMD, and I think having a partner like AMD that works so collaboratively with us on our future technology, but also as a cultural level I think fits so well, it’s awesome to have you as a partner.

Det har tidigare ryktats om att Microsoft ska släppa två Xbox-konsoler under 2020 – en traditionell, en streaming-maskin – men oavsett om det stämmer eller ej kan vi kallt räkna med att AMD kommer ha ett tekniskt finger med i spelet gällande framtiden för Xbox-konsoler.

Skicka en rättelse
Haha, tja Spencer kanske hör till det bättre som hänt Xbox den här generationen. Det främsta han åstadkommit var att backa alla idiotiska beslut Microsoft tog när de lansera Xbox1. Dock har de fortfarande långt att gå när det gäller tex Winstore, där... 13/01 Ticket jävla stolpskott. Spencer e det bästa som hänt spel branschen sen cliffy B (förutom hans misstag att gå rogue och utveckla till PS4 som gjorde att hans legacy smolkades) 12/01 Just det ja, tack för påminnelsen. 11/01 Gamecuben var helt klart med i prestandakapplöpningen men glöm inte N64. Det var egentligen först efter Gamecuben Nintendo bytte riktning. Erfarenhet av att skräddarsy kretsar till konsoler kan kanske vara en anledning? Beror lite på vilken kompetens... 11/01 Kommer de 2020 tror jag det är lite tidigt med tanke på priset. Men borde kunna komma med en "x eller Pro" version några år senare. 11/01 Skulle gärna se att AMD kommer med en liknande RTX lösning innan de knåpar ihop en ny konsolgeneration. Känns redan gammalt annars innandet ens är släppt. 11/01 700 serien mot amds 200 var ganska jämn men var säkert fördel till nvidia r9 290x var inte energisnål direlt. Sedan Maxwell mot amd fiji så var de flesta korten från amd törstigare än nvidias men ex AMD r9 nano gav högre prestanda/w än maxwellkorten som... 11/01 Var inte Nvidia redan förbi AMD från Kepler? Jag är medveten om att det blir svårt att köra höga frekvenser i en liten låda, men det är knappast så att Intel inte haft högpresterande processorer som varit energisnåla sedan länge, bara att kolla på lapto... 11/01 Switchen borde ju inte ens nämnas i sammanhanget :) Det är en riktigt klen liten sak som inte duger till mycket. Men Nintendo har ju å andra sidan aldrig tävlat med Sony och M$ gällande prestanda (förutom SNES samt lite med Gamecube). 11/01 Det jag menar är att en Intel cpu kan komma upp i högare frekvenser, men det är inte aktuellt att köra en cpu i 5Ghz där den drar 150w i en konsol. Dagens ps/xbox kör ju sina processorer i typ 1.6-2.2Ghz trots att det var vanligt med processorer runt... 11/01