Eller få pengarna tillbaka.

Ett av de mest kontroversiella områdena för Steam och liknande tjänster har varit deras återbetalningsmöjlighet. Steam hade under en längre period gömt möjligheten under en massa jobbig byråkrati eller helt och hållet ignorerat att ge kunder det alternativet. Något som slutade med att den australienska staten stämde Valve.

Som tur har det blivit mycket bättre och nu meddelar även Epic Games Store att de kommer ha en liknande policy för deras återbetalningar. Du som kund kommer alltså ha rätt att kräva återbetalning 14 dagar efter köp eller om du har spelat mindre än två timmar för oberoende anledning.

Om du har förhandsbokat ett spel kommer du också kunna kräva återbetalning under hela bokningsperioden, eller tills spelets släpps i beta eller i färdig version och då gäller ovanstående policy. Förhoppningsvis kommer denna konkurens i slutändan uppmmuntra till ännu sjysstare policies när det gäller att plocka poäng i kundnöjdhet.

Skicka en rättelse
Oavsett så har det ju fungerat superbra med återbetalningar i Steam länge nu. Jag har köpt och lämnat tillbaka 50+ spel utan minsta knussel, pengarna tillbaka på Visakortet. 14/01 Hoppas Nintendo hakar på. Många skitspel jag önskar att jag kunde lämna tillbaka. 13/01 hoppas epic games struntar i dom där jävla indie pixel ful spelen som alla tycks gilla utan jag. 13/01 Jag tror att de flesta återförsäljare av digitala produkter har avsägning av ångerrätten i sina användarvillkor. 13/01 Stämmer. Innan du kan köpa något måste du kryssa i att du godkänt Steams abonnentavtal. Där framgår det att din lagstadgade ångerrätt inte gäller utan att du får följa Steams egen ångerrätt. 13/01 Av 2 kap. 11 § 11 p. följer däremot ett undantag som gäller vid just distansavtal som avser digitala innehåll. En näringsidkare får uppställa ett villkor om att du inte får någon ångerrätt, och om du går med på detta villkor förlorar du alltså ångerrätt... 13/01 I Steam (fortfarande vid köp av "plånbokspengar" eller DLCer, exempelvis) står det uttryckligen att du frånsäger dig ångerrätten. Det behöver inte specifikt hänvisa till just den svenska ångerrätten, eller vilken lag och paragraf det gäller, lagrummet... 13/01 Och du läser alla EULA's? 12/01 Haha, på tal om det, köpte FFXIV Stormblood med Steam Wallet pengar som jag tjänat ihop genom att sälja saker från diverse spel(PUBG prylar, card boosters osv) men upptäckte att mitt FFXIV konto inte var Steam-kopplat så jag kunde inte aktivera expansio... 12/01 Go epic! Gillar deras shop starkt. Steam börjar kännas lite gammalt. 12/01