Stämningen sker i och med lanseringen av Black Mirrors Bandersnatch.

Publicisten och ägarna av 80- och 90-talets populära Choose Your Own Adventure-serier, Chooseco LLC, stämmer nu Netflix. En av huvudanledningen är att i avsnittet Bandersnatch refererar de till "Choose Your Own Adventure”-böckerna.

För dig som helt missat Bandersnatch kan den förklaras som ett interaktivt avsnitt där du som tittare får göra valen åt huvudkaraktären, inte helt olikt ett Choose Your Own Adventure men i serieformat. Avsnittet är även en del av Black Mirror-serien som har gjort sig känd för sina dystopiska kortfilmer.

Enligt Variety menar Chooseco LLC att avsnittet är både våldsamt och stötande, och att de drar Choose Your Own Adventure-varumärket i smutsen. Det i sin tur riskerar att stöta bort potentiella kunder från deras böcker.

Netflix hade även tidigare närmat sig Chooseco för att förhandla rättigheterna men att de inte lyckades komma överens. Chooseco kräver nu minst 25 miljoner dollar av Netflix i skador mot varumärket.

@waeress: Antar att jag får kolla närmare på avsnittet. Trodde böckerna var utdöda under 2000-talet, men de verkar som att originalen piffats upp och släppts igen samt några nya titlar sedan dess. Ifall varumärket specifikt nämns i avsnittet så kanske... 19/01 @Ender: "Choose Your Own Adventure" var/är ett specifikt varumärke. Här i Sverige kallade vi dom bokspel (iaf i min ungdom) men det var ju flera varumärken med liknande produkter. Vet inte om dom hade en generell term för dom i USA också; eller om dom... 19/01 Jag förstår bara inte. Jag spelade flera sådana böcker när jag var ung och jag älskade dem. Då. Har inte sett någonting sådant i bokhandelns sedan dess, så exakt vad är det Netflix skulle "skada"? Kom tillbaka in i spelet eller lämna planen ffs! Fasiken... 19/01 Såg precis filmen och den var ju så tråkig att "Skip Crap Movie" borde inkluderats. Allt för många val var inga riktiga val utan skickade bara tillbaka åskådaren till punkter i storyn där man måste välja det andra valet. Valmöjligheterna tillförde ingen... 14/01 Man kan väl lira Minecraft storymode på netflix ;) 14/01 Rekommenderar funktionen "Spoiler taggar"... 14/01 Är man ute efter interaktiva berättelser som är betydligt bättre strukturerade än "Choose your own adventure" men inte nödvändigtvis 100% spelfilm så behöver man inte kika längre än till Detroit Become Human samt 428 Shibuya scramble. Båda är uppbyggda... 13/01 Jag gillade konceptet ,men genomförandet var inte 100%. De parallela verkligheterna och hur kunskap förs över kunde utforskats lite bättre...och några fler slutgiltiga slut (ie inte de som är som gjordes enkom för att spolas tillbaka utan de med,utan... 13/01 Jag kollade om filmen 5 gånger totalt för att hitta alla ägg och slut. Bästa ägget är när han kan svaren på frågorna, då han vart där förut, vid en omtittning. Även när han försöker fly fighten med psykologen och regisören bryter. Bästa slutet är när... 13/01 Trodde du syftade på just det valet. Jag lyckades ganska bra, kanske därför jag är ganska positiv till hela upplevelsen, absolut inte perfekt men ser fram emot fler interaktiva saker. 13/01
Skicka en rättelse