Stämningen sker i och med lanseringen av Black Mirrors Bandersnatch.

Publicisten och ägarna av 80- och 90-talets populära Choose Your Own Adventure-serier, Chooseco LLC, stämmer nu Netflix. En av huvudanledningen är att i avsnittet Bandersnatch refererar de till "Choose Your Own Adventure”-böckerna.

För dig som helt missat Bandersnatch kan den förklaras som ett interaktivt avsnitt där du som tittare får göra valen åt huvudkaraktären, inte helt olikt ett Choose Your Own Adventure men i serieformat. Avsnittet är även en del av Black Mirror-serien som har gjort sig känd för sina dystopiska kortfilmer.

Enligt Variety menar Chooseco LLC att avsnittet är både våldsamt och stötande, och att de drar Choose Your Own Adventure-varumärket i smutsen. Det i sin tur riskerar att stöta bort potentiella kunder från deras böcker.

Netflix hade även tidigare närmat sig Chooseco för att förhandla rättigheterna men att de inte lyckades komma överens. Chooseco kräver nu minst 25 miljoner dollar av Netflix i skador mot varumärket.

Såg precis filmen och den var ju så tråkig att "Skip Crap Movie" borde inkluderats. Allt för många val var inga riktiga val utan skickade bara tillbaka åskådaren till punkter i storyn där man måste välja det andra valet. Valmöjligheterna tillförde ingen... 14/01 Man kan väl lira Minecraft storymode på netflix ;) 14/01 Rekommenderar funktionen "Spoiler taggar"... 14/01 Är man ute efter interaktiva berättelser som är betydligt bättre strukturerade än "Choose your own adventure" men inte nödvändigtvis 100% spelfilm så behöver man inte kika längre än till Detroit Become Human samt 428 Shibuya scramble. Båda är uppbyggda... 13/01 Jag gillade konceptet ,men genomförandet var inte 100%. De parallela verkligheterna och hur kunskap förs över kunde utforskats lite bättre...och några fler slutgiltiga slut (ie inte de som är som gjordes enkom för att spolas tillbaka utan de med,utan... 13/01 Jag kollade om filmen 5 gånger totalt för att hitta alla ägg och slut. Bästa ägget är när han kan svaren på frågorna, då han vart där förut, vid en omtittning. Även när han försöker fly fighten med psykologen och regisören bryter. Bästa slutet är när... 13/01 Trodde du syftade på just det valet. Jag lyckades ganska bra, kanske därför jag är ganska positiv till hela upplevelsen, absolut inte perfekt men ser fram emot fler interaktiva saker. 13/01 @laban005: Jag håller med fullständigt. Rent praktiskt tycker jag inte att filmupplevelsen i sig var någonting speciellt men jag kan verkligen uppskatta hur filmskaparna arbetat framförallt smart istället för att "brute forcea" innehållet och skapa någo... 13/01 Klockrent första gången möjligtvis, men sen fortsatte det hela tiden och tog slut för mig efter mina val... 13/01 Det var ju det bästa valet av alla, de räknar ju med att du ska välja JA, tiden spolas tillbaka, samma sak händer men karaktärerna har en slags deja vu-känsla, klockrent ju. 13/01
Skicka en rättelse