Capcoms hårda gräns för hur länge du kan spela Resident Evil 2-demot blev omdebatterad, där vissa menade att 30 minuter är bättre än inget medan andra muttrade. Om du är beredd att böka lite så har såklart internetz hittat lösningar på hur du kan återuppleva stämningen på Racoon Citys polisstation. Vissa kräver dock att du installerar mjukvara som mixtrar med installationsfilerna, från grupper som vanligtvis är involverade i att cracka spel, så du gör det på egen risk.

På konsol kommer du runt begränsningen genom att skapa nya konton för varje gång du vill spela Resident Evil 2-demot, vilket också innebär att du måste börja om början varje gång. Inte optimalt men det ger dig extra tid att snoka fram alla detaljer. På pc kan du stanna tiden helt, men det innebär också att du behöver googla fram inte särskilt TOS-vänliga metoder.

Något som är lite av en gråzon, men som ändå görs på egen risk, är att installera Steam Achievement Manager som låter dig fimpa de utmärkelser som styr huruvida du har klarat av demot eller inte. Eller så väntar du 11 dagar på att fullversionen släpps.