Löftet står fast, hävdar Bioware.

Såret från EA-utgivna Star Wars Battlefront II och de infekterade mikrotransaktionerna har knappt läkt, men Bioware lovar ännu en gång: EA-utgivna Anthem kommer inte att få pay-to-win.

Diskussionen blev återigen aktuell när Anthem-producenten Michael Gamble berättade att de som kör den kommande demon får 100 "coin" (spelets valuta) att köpa kosmetiska prylar för. Anthem har ett system för mikrotransaktioner som potentiellt sett skulle kunna fungera som det gör i exempelvis Overwatch; ren kosmetika du kan köpa för riktiga pengar, men ingen pay-to-win.

En användare menar dock att det inte finns någon garanti för att Bioware inte lägger till lootlådor med pay-to-win-syfte efter de första recensionerna. Snicksnack, svarar Gamble.

Jag sa aldrig att det inte fanns några bra spel alls idag, utan att det fanns färre. Framför allt då färre AAA-lir och färre original IP, där generellt AAA-spelen idag har mindre innovation och få nya idéer, vilket listan från 2018 och 2017 tydligt visa... idag 22:00 Alright, jag hjälper dig om du inte orkade titta på FZ:s lista. Ett axplock från 2018 års topplista: 1. Red Dead Redemption 2 2. God of War 4. Spider-Man 6. Assassin's Creed: Odyssey 8. Battlefield 5 13. Hitman 2 14. Far Cry 5 Ett axplock från 2017 års... igår 16:03 Ex 2007 fps-genren Bioshock Cod MW1 Team Fortress 2 HL2 Ep2 Stalker Shadow of Chernobyl Crysis Det var en genre och då tog jag inte ens med spel som Halo 3 och Metroid Prime 3 eftersom konsol-fps inte är min grej. Sen har vi självklart massa andra spel... 18/01 Jag tror det är mycket nostalgi som spelar in när folk säger att det gjordes så mycket fler fantastiska och innovativa spel förr i tiden, och att man helt enkelt inte blir lika imponerad längre. Jag kan inte riktigt hålla med om det du skriver, men att... 17/01 Hela min poäng från början var att storbolagen (EA, Activision, Microsoft, Ubisoft osv) "spenderat miljarder och åter miljarder på generiska spel inriktad till alla". Ironin är att ett av de rikaste spelbolagen någonsin gör simpla kortspel, istället för... 16/01 Alltid lika kul när folk ändrar sig eller försöker byta spår så fort de blir motbevisade :) Ser inte det ironiska, de hoppar på en trend som vilket vinstdrivet företag som helst brukar göra. Otroligt naivt att tro att de skulle bedriva någon slags välgö... 16/01 Ja herregud vilka odödliga klassiker du lista. Kanske mest ironiska utav allt är ju att det enda spelet som hade 4/5 var ett kortspel, från Valve. Valve, ett av bolagen som dragit ihop ofantliga summor pengar senaste åren, gör ett kortspel. Valve skulle... 16/01 Jag spelar inte särskilt många spel, men bara en snabb titt på första sidan av recensioner hos FZ så ser vi "New Super Mario Bros. U Deluxe", "Starlink: Battle for Atlas", "Artifact", "Just Cause 4" och "Darksiders III" som alla fått betyget 3 (bra) ell... 16/01 @Megagurra: Jag vill börja med att säga att jag inte försvarar EA, utan detta är mer en kommentar om företag generellt: Företag som EA, IKEA, Apple, etc, etc (dvs inte välgörenhet) existerar för att de vill tjäna pengar. Att då som i EA's fall göra sig... 16/01 Du får ha i åtanke att Anthem är i det stora hela en väldigt sval titel och många har väldigt låga förväntningar av det just på grund av hur EA har betett sig mot folk med deras betalmodeller. Och även hur dom har gjort sig av med vettiga studios om de... 16/01
Skicka en rättelse