Det haglar stämningar över Fortnites populära danser. Epic har stämts av en handfull personer som säger sig ha skapat, eller på något annat vis ha skaffat sig upphovsrätten till de danssteg som förekommer i spelet. Anklagelserna går ut på att Epic tjänar pengar på att använda andra människors påstått upphovsrättsskyddade verk, utan att ha bett om lov.

Hur det går är ännu oklart, men klart är att emotes baserade efter två välkända Fortnite-danser plötsligt försvunnit från Forza Horizon 4. Efter en uppdatering häromdagen var de plötsligt borta. Det rör sig om flossadansen och Fresh Prince i Bel-Air-figuren Carltons karakteristiska danssteg, skriver bland andra Variety.

Varken Microsoft, Turn 10 eller spelets utvecklare Playground har kommenterat saken. Men det ligger nära till hands att tro att de gör detta för att slippa riskera att hamna i den juridiska skottlinjen.

Epic har så här långt stämts av minst fyra personer, där den senaste kom från mamman till "Orange Shirt Kid" häromdagen och gäller hans "Orange Justice"-dans. Som ser ut så här: