Horizon och Death Stranding delar spelmotor.

Horizon Zero Dawn och kommande Death Stranding har något gemensamt: spelmotorn.

Mathijs de Jonge, game director för Horizon, twittrar att det nu är tre år sedan Guerrilla Games gav Hideo Kojima Decima Engine i en liten låda, och igår var Kojima tillbaka hos den nederländska studion för att demonstrera sitt nästa spel efter den smutsiga skilsmässan från Konami.

Reaktionen från de Jonge? "Mållös" och "väldigt imponerad".

Death Stranding har inget releasedatum men enligt kanadensiska Walmart släpps spelet den 30 juni, och de har haft rätt förut. Vi får väl se. Vad Guerrilla i sin tur sysslar med vet vi inte; deras "hemliga spel är hemligt". Killzone- och Horizon-studion har dock anställt multiplayerexperter.

MP experter?! Kan man önska sig Horizon 2 med 2-4 player coop till PlayStation 5 release?! Dom skulle från början implementera det i ettan om man kollar Noclips dokumentär. Men hade ej tid och resurser till att göra det bra så det slopades. 17/01 Ja, hoppas verkligen han är mållös. Jag hade svårt för HZD, just på grund av regin. (Om det är regissör som i 'story och skådespeleri') 17/01 Tack för tipset, den var riktigt bra! Kul med en studio som är så öppen med hur de jobbar. 17/01 Detta ska helt klart bli intressant. Vi vet inte särskilt mycket om Death Stranding eller har vi fått lite mer information om vad för typ av spel det är? 17/01 Ser framemot denna upplevelse. 16/01 Vill man veta lite mer om motorn och hur Horizon kom till kan jag starkt rekommendera Noclips dokumentär om Horizon. Finns lite bitar om Death Stranding i filmen som är väldigt intressanta! https://youtu.be/h9tLcD1r-6w 16/01 Skulle gärna få höra något om en uppföljare till HZD, hade suttit fint det. Älskar spelet. Men de får helt klart ta den tid de behöver, inte stressa fram en uppföljare för då blir det skit. Dock osäker på om jag skulle vilja se MP i det så hoppas det... 16/01 Jag förstår precis! HZD gör ju fortfarande mig mållös varje gång jag bestämmer mig för att klara ut Frozen Wilds. Dessvärre gör jag ju aldrig det, klarar ut det alltså, jag springer hellre runt och tittar på hur fint allt är och tar screen shots iställe... 16/01 Kul! Har potential att bli ett mästerverk med Kojima (med fria tyglar) vid rodret. 16/01 30:e juni känns extremt mycket som ett "placeholder-datum". Det är den sista dagen på årets första halva samt att det är på en söndag. 16/01
Skicka en rättelse