Den officiella kommentaren säger inte så mycket.

EA Vancouvers fullstora, storydrivna Star Wars-spel uppgavs i går ha skrotats. Källor uppgav för Kotaku att EA lagt ner projektet då det bedömdes ta för lång tid att färdigställa, och att man istället siktar på att göra mindre omfattande Star Wars-spel som kan bli färdiga snabbare.

Nu har vi fått EA:s officiella kommentar till Kotakus uppgifter. Företaget säger inte att Star Wars-spelet lagts ner, men man säger heller inte att uppgifterna är oriktiga. Vad säger man då? Jo, att EA Vancouvers "fantastiska arbete" fortsätter och att det kommer resultera i "framtida Star Wars-material och -spel".

Kruxet är att man inte specificerar vad detta arbete består i – vi vet alltså inte om Vancouver-studion jobbar på det påstått nedlagda Star Wars-spelet eller något annat Star Wars-relaterat. Klart är i alla fall att någon form av spelrelaterat Star Wars-material är att vänta från studion, men det bringar ju ingen klarhet i om Kotakus uppgifter stämmer. Klart är i alla fall att man inte dementerar nedläggningsuppgifterna – tolka det som du vill.

EA:s officiella kommentar:

There’s been speculation overnight about one of our Star Wars projects. As a natural part of the creative process, the great work by our team in Vancouver continues and will evolve into future Star Wars content and games. We’re fully committed to making more Star Wars games, we’re very excited about Star Wars Jedi: Fallen Order from Respawn, and we’ll share more about our new projects when the time is right.

Sedan 2013 har EA rättigheterna att göra spel av George Lucas sci-fi-fantasy. Hittills har det resulterat i två fullstora titlar – de av Dice utvecklade Star Wars: Battlefront-spelen. I pipen ligger Star Wars Jedi: Fallen Order, ett actionäventyr i singleplayer kodat av Titanfall-studion Respawn. Låter som att det har alla förutsättningar att bli så bra som varumärket förtjänar. Om allt går enligt plan släpps det framåt hösten.

Översättning: Vi har valt att skrota det ursprungliga spelet och kommer använda de redan färdiga resurserna för att pussla ihop några halvdana produkter och kasta ut det i form av ett undermåligt spel där resterande 80% av innehållet släpps som ett seas... 18/01 Den musiken spelas på alla styrelsemöten när beslut ska fattas. Sen joggar en budbärare ner med beslutet till utvecklingsteamet, med Benny Hill-musiken spelandes i bakgrunden. 17/01 Så fort jag läser någon kommentar från EA angående Star Wars, hör jag Cantina musiken i bakhuvudet. Jag kan inte ta det seriöst! :D 17/01 Respawn kommer göra ett fantastiskt spel som kommer slå de nya filmerna på fingrarna. 17/01 för att min engelska lingvistisk utbildning ska vara värt något får du ett svar :p det du sa är ungefär vad EA säger. de säger "spelet är skrotat men inte studion, studion kommer arbeta på något, arbetet kommer användas och utvecklas till (eller för)... 17/01 Låter ganska klart för mig att de lagt ner spelet, med tanke på att han bara snackar content samt försöker flytta fokus till Respawns SW-spel. 17/01 Det är ett totalt anti svar, de kunde lika gärna hållit tyst istället för den här medvetna undvikningen att svara på hur det egentligen går med licensen de köpte för dyra pengar och bara lyckats släppa några få mediokra spel till. 17/01 Om dom nu ska göra ”mindre omfattande Star Wars-spel som kan bli färdiga snabbare” så låter det tråkigt nog som mer battle royal och mobilspel i framtiden. 17/01 "Our studio is working hard to transform their work into a full-fledged mobile experience. You guys still have phones, right?" 17/01 Så vad dem egentligen säger är: "ryktet stämmer men vi föredrar att tala om det i mer svävande ordalag som inte har en lika negativ klang." Eller har jag missförstått något? 17/01
Skicka en rättelse