Efter den synnerligen stormiga hösten för Starbreeze kommer nu ytterligare ett bakslag: man kommer inte släppa Overkill's The Walking Dead till konsol som planerat i februari.

Konsolreleasen skjuts på framtiden, och information om releasen kommer ges vid ett senare datum, skriver företaget i ett pressmeddelande. Man säger att man utvärderar konsolversionens prestanda.

Förseningen är inte oväntad efter att 505 Games i höstas beslutade att hålla inne 10 miljoner dollar som var avsedda för konsolreleasen av Overkill's The Walking Dead. Detta besked kom strax efter att företaget ansökte om rekonstruktion för att slippa konkurs, och att man tillkännagav att spelet underpresterat försäljningsmässigt på pc. Huruvida spelet verkligen släpps till konsol återstår att se.

Stormen kring Starbreeze drog igång i slutet av november, och eskalerade när Ekobrottsmyndigheten i början av december slog till mot företagets kontor i Stockholm och där beslagtog datorer och anhöll en person som misstänkt för grovt insiderbrott. Det spekulerades om VD:n Bo Andersson-Klint, som ungefär samtidigt avgick från posten, var misstänkt, men häromveckan stod det klart att han friats från alla misstankar.

Det finns såvitt känt ingen information om vem som greps i december, eller om misstankarna mot personen kvarstår.