Zombiedräparen försenas.

Efter den synnerligen stormiga hösten för Starbreeze kommer nu ytterligare ett bakslag: man kommer inte släppa Overkill's The Walking Dead till konsol som planerat i februari.

Konsolreleasen skjuts på framtiden, och information om releasen kommer ges vid ett senare datum, skriver företaget i ett pressmeddelande. Man säger att man utvärderar konsolversionens prestanda.

Förseningen är inte oväntad efter att 505 Games i höstas beslutade att hålla inne 10 miljoner dollar som var avsedda för konsolreleasen av Overkill's The Walking Dead. Detta besked kom strax efter att företaget ansökte om rekonstruktion för att slippa konkurs, och att man tillkännagav att spelet underpresterat försäljningsmässigt på pc. Huruvida spelet verkligen släpps till konsol återstår att se.

Stormen kring Starbreeze drog igång i slutet av november, och eskalerade när Ekobrottsmyndigheten i början av december slog till mot företagets kontor i Stockholm och där beslagtog datorer och anhöll en person som misstänkt för grovt insiderbrott. Det spekulerades om VD:n Bo Andersson-Klint, som ungefär samtidigt avgick från posten, var misstänkt, men häromveckan stod det klart att han friats från alla misstankar.

Det finns såvitt känt ingen information om vem som greps i december, eller om misstankarna mot personen kvarstår.

Se där, hade missat att de lovat ca. 8 dlc också. Finns då en liten potential att de fixar upp spelet någonstans mellan någon dlc release, men har inga höga förväntningar. Men en sak är säker, spelet kommer kosta Starbreeze/ Overkill en hel del framöver... 20/01 Spelet må se ut som en blek L4D-kopia, men spelar du det på samma sätt om L4D dör du på direkten. Stealth och smygande är vad som gör att du klarar dig igenom banorna, inte besinningslöst skjutande. Dock är det tyvärr väldigt buggigt och kräver mycket... 19/01 Spelet är dött på alla vis förutom det faktum att de sålde säsong två inbakat i standardversionen, vilket gör att de nu måste leverera ytterligare fem (tror de lovade åtta DLC:s till säsong två) DLC:s till de som köpte vid release, oavsett det faktum... 19/01 @SWEBarb: Inte helt säker på hur det jag sa är något extraordinärt taskigt. Konstaterade att det, i mitt tycke, ser ut som ett ganska trist L4D och att Starbreeze/ Overkill missade sina releasefönster då det är ett licensspel på Walking Dead och hypen... 19/01 nu ska vi inte vara såna.. fan så taskig du är.. du är inte lojal för fem öre. 18/01 Spelet får gärna stanna på PC, ser riktigt tråkigt ut, ungefär som en dålig variant av L4D. Sen missade även Starbrezze sin chans att chasha in på den här titlen, vill minnas att spelet blev försenat en hel massa gånger så hypen hann dö runt Walking Dea... 18/01 Åhh väntade ju på detta på konsol :( Hoppas verkligen det släpps! 18/01 Ingen mening att släppa till konsol i mitt tycke, det hade nog varit bättre för dem att hoppa över konsolreleasen och sikta på framtida projekt istället. Folket har redan sin uppfattning om spelet, och det är försent. 18/01 Med tanke på hur dåligt spelet verkar vara, så är det ingen större förvåning. De behöver snarare släppa det spelet och gå vidare med något mer välgjort. 18/01 Jag hoppas allt ordnar sig för Starbreeze. Som regel så utvecklar de intressanta och bra spel. Ett talangfullt team som får lida av en serie dålig beslut uppifrån. Men det är tyvärr så spelindustrin fungerar.. 18/01
Skicka en rättelse