Gaming-version finns på önskelistan.

Microsofts Xbox-team vill ha din hjälp med att göra Windows 10 till ett bättre gaming-operativsystem. Man ber användarna berätta vad som kan göras för att förbättra spelupplevelsen och rösta på de alternativ som redan finns.

Tre områden listas:

  • Vad vill du att Windows gör (eller slutar göra) när du spelar?

  • Vad kan Windows göra för att optimera ditt spelande?

  • Vilka andra gaming-funktioner vill du se?

Det finns som sagt ett antal önskemål redan, som att Windows automatiskt stänger av onödiga processer vid spelande, en specifikt gaming-inriktad version av Windows och möjlighet för användare att stänga av bakgrundsprocesser för att optimera prestandan.

Microsoft meddelade förra veckan att man upphör med säkerhetsuppdateringar till Windows 7 i januari 2020, vilket lär få fler att byta till Windows 10. Knappt 15 procent av er FZ-besökare använder fortfarande Windows 7. Samtidigt bad vi er rösta på det operativsystem från Microsoft ni gillat bäst genom åren. Där kom Windows 7 tvåa med 28 procent av rösterna. Windows 10 vann med 42 procent och gamla Windows XP fick 15 procent.

Om du fick välja en sak för att göra Windows bättre för gaming, vad skulle det vara?

@Chiefen: Du höll med ett inlägg, så jag svarade på båda samtidigt. Men visst, jag kan ta det, haha... :) 22/01 En förbättrad Windows store/game launcher är det enda jag önskar, eftersom fler och fler ”exklusiva” Xbox-spel släpps där. Affären som tillhandahålls i dag duger inte. 21/01 Vilken Linux-dist pratar du om? Du kan ju välja från den här listan vilken som ska vara standard för spel. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Linux_distributions Alltså jag älskar att jobba i Linux, och gör det dagligen. Men jag vet också vilka brist... 21/01 @Pungvred: Är det du eller jag som gnäller nu? 21/01 Minns du något specifikt som var nytt? Personligen måste jag erkänna att jag inte märker av sådan såvida det verkligen poppar upp eller om jag råkar hitta det via sök eller så. Iofs kanske jag inte är en power user utan bara en vanlig gamer :) 21/01 @Chiefen: Fy fan i helvete...Nä, absolut inte. Jag tror inte du förstår hur viktigt Windows är. Om du bara använder det för att spela spel och tror att det är det enda viktiga så förstår du inte implikationerna alls. Varje version av Windows är ett helv... 21/01 Tror inte det gör någonting så länge man inte har vansinnigt mycket grejer som körs i bakgrunden. Angående Windows 10 så installerade jag om min i december med 1809 versionen, och det var en hel del kludd som MS hade lagt till sen tidigare versionen jag... 21/01 Visst vore det trevligt, frågan är bara hur mycket det gör för FPSen :) Är dock öppen för bevis. Har heller aldrig haft ett spel som minimerats pga någon uppdatering och framförallt inte stängts av pga windows update som folk nämnt. Låter inte kul för... 21/01 Låt aldrig windows update ta fokus, minimera, starta om datorn eller kräva uppmärksamhet whatsoever när ett spel körs. Det är väl det enda jag stört mig på egentligen. 21/01 Det finns två andra versioner av Windows 10 som kan vara värt att kika på, om man vill ha Win10 utan skräp : Windows 10 LTSB (Long Term Service Branch) och Windows 10 Ameliorated ( https://ameliorated.info/ ) 21/01
Skicka en rättelse