På fredag vänder vi åter till Raccoon City. Idag röstar vi fram det bästa spelet i serien.

Resident Evil har en lång och (mycket!) brokig historia. Originalet släpptes 1996 och startade en våg av survival horror-spel. Resident Evil nöjde sig emellertid inte med skräck i förrenderade herrgårdsmiljöer utan har prövat sina zombievingar på alla möjliga vis:

Action, zapperspel, co-op, remakes, prequels. Betygen har åkt hiss från himmel till helvete.

På fredag återvänder vi till Resident Evil 2 i en remake många väntat på sedan, tja, remaken av ettan för sjutton sedan år sedan. I väntan på releasen röstar vi fram det bästa Resident Evil-spelet genom tiderna. Även om huvudserien "bara" har hunnit räkna till sju finns det som sagt en zombiearmé av sidospår som i sin tur ynglat av sig ytterligare. Vilket spel är din favorit?

Tack för tipset, kommer definitivt att spela på PC isf. Har inga problem Kinguin men lär ju vara rätt billigt på Steam också antar jag. 23/01 Coolt, kommer absolut att testa senare i år. 23/01 Varför visar ni resultatet innan man lagt sin röst? Jag tänkte först välja RE4, men eftersom jag såg att RE5 fått allt för få röster valde jag istället att stödrösta för den saken. Egentligen tycker jag RE4 och RE5 är lika bra, men de är ändå ganska oli... 22/01 Fyran var mer actionhorror än survival horror,så inte det läskigaste spelet i serien ,men lätt det bästa jag spelat. Känns också bra att fienderna är dina värsta motståndare och inte kamera och kontroll 22/01 Gör så, man vill absolut spela First hour demot innan man spelar RE7. Förbaskat jäkla bra alltså! 22/01 Tvåan helt klart. Spelar fortfarande genom det på Vitan ibland. :) 22/01 Fan, undra om jag inte håller med dig. RE2, CV, RE4 och R7 är alla enormt bra spel, men undra om inte RE5 var det jag spelat mest och haft roligast med. Inte ens RE6 var lika bra, det är något förjäkla bra med det. Av samma anledning gillade jag Revelat... 22/01 Oj, hade ingen aning 2an var så poppis men skoj. 4an för mig dock, varvat det så så så många gånger, klassiker. 22/01 Samma här, gillar 2:an och remaken på 1:an men har aldrig förstått mig på hypen kring 4:an. Sure det var ett bra spel för sin tid, men kan inte säga att jag tycker det är ett bra RE spel. Och efter det så började rutschkanan utför :P. 22/01 Kanske inte just idag men när det kom så var det fruktansvärt. :D Remaken är dock riktigt jävla bra än idag! Atmosfären är perfektion och mästerlig. 22/01
Skicka en rättelse