Rätt eller fel?

En del Battlefield V-spelare har lyckats skruva ner grafiken mer än vad Dice avsett, vilket gör det avsevärt enklare att se fienden. En video av Jackfrags visar grafik som liknar tecknad film, där löv och gräs nästan helt är borta och där det är uppenbart enklare att se och skjuta fiender på avstånd.

Enligt videon har spelare som gör detta fått sina konton avstängda för att de använt tredjepartsmjukvara för att åstadkomma ändringarna, vilket bryter mot det finstilta. Men, det förekommer uppgifter om att ändringarna kan göras manuellt genom att pilla i textfiler och Nvidias grafikinställningar.

Och då uppstår frågan – är det verkligen fusk, och skäl för ban? Om Dice och EA missat att täcka in varje tänkbar situation i avtalet (vilket sannerligen är lätt hänt), ska spelare ändå kunna perm-bannas för att det de gör är att betrakta som fusk? Annorlunda uttryckt: när är spelare ansvariga för sina handlingar?

Mentalt har de fortfarande problem, eftersom de beter sig på detta viset. 23/01 Bara för att man kan behöver det ju inte betyda att det är tillåtet/lagligt. Dock har dom flesta utav oss ett sunt förnuft/moral nog att säga nej. 23/01 Den här nivån av modifikation av MP-spel är fusk i mina ögon. Småtweaks som ger dig mer FPS tycker jag är OK att fixa även om du ändrar i .cfg-filer eller .ini-filer men inte om det ger dig den här typen av övertag. 23/01 Det är inte lika tydligt, BF1 hade samma problem i början innan de gjorde dem tydligare. Att folk är ouppmärksamma i allmänhet är svårt att åtgärda mer än att träna på det men när det är fullt med full som konstant inte ser skulle jag kalla det ett prob... 23/01 Klart det är upp till var och en...i singelplayer spel. Men när du fuskar för att förstöra för andra människor är det inte okey. Att det även går att göra till AMD kort gör väl inte saken mer rätt? Alla kan förövrigt välja att betala för fusk med. Det... 23/01 Om man kan ändra något utanför spelet så att spelet startar upp och ser ut som Minecraft så borde man fatta att det är fel. De ändrade medvetet inställningarna i ett program så att det skulle se annorlunda ut i spelet, så ja, de borde bannas för att de... 23/01 Det värsta är att vissa av dom här jävlarna har det säkert asbra. Trevligt jobb, bra bil, stabil inkomst, rikt socialt liv, tar kidsen till Åre på vintern och plajan på sommaren, m.m. Det sticker fan i ögonen. 22/01 @ELF: Det här är ju ett solklart fall av unfair advantages iaf. :P Så länge man håller sig till ingame inställningar är man ju 100% safe iaf. 22/01 @spikes: Står det vad exakt som är "unfair advantages"? Jag fuskar aldrig online, men står det inte exakt så är det bara att "fuska" på. Ska man vara petig så är även att sänka inställningarna ingame för att se fienden bättre "unfair advantages"? Jag... 22/01 Förstår inte, att folk inte tittar ordentligt anses vara ett "problem" i spelet? 22/01
Skicka en rättelse