"Det finns ingen sanning i detta rykte."

Fallout 76 levde inte upp till förväntningarna, och spekulationerna om att det är på väg att bli free to play för att locka spelare har tilltagit på sistone. Spelsiten Segmentnext spekulerade nyligen i detta, med motiveringen att fysiska spel börjat dras tillbaka från australiska EB Games. När någon la artikeln på Reddit fick ryktesvulkanen ett utbrott.

Ryktet har nu nått Bethesda, som via Twitter skjuter det i sank. Man säger kort och gott att det inte finns någon sanning i free to play-ryktena.

Svaret torde lugna den lätt upprörda frågeställaren och alla andra som oroat sig för att ha lagt några hundra på spelet bara för att se det bli gratis några få månader efter release. Men så verkar nu alltså inte bli fallet. Vilket förstås inte är någon garanti för att det blir free to play någon gång i framtiden, om Bethesda drar in tillräckligt med pengar på ingame-köp, förstås.

Vilket föder frågan: hur länge måste ett betalspel finnas ute innan det är okej att det förvandlas till free to play?

Tja, jag kallade dom inte lögnare. Jag antar bara att dom är det. Går inte att göra annat när mytomanerna Hines och Howard fortfarande är kvar på företaget. Kan inte minnas när Todd inte kommit med i allafall en lögn när han gjort en intervju eller tala... 24/01 Men vad är det egentligen du vill då? Du blir ledsen över att du kunde ha sparat pengar istället för att spendera 600kr vid release, samtidigt som du vill (och vet) att spel ska sänkas i pris efter ett tag. Varför väntar du då inte med att köpa spelen?... 24/01 Jag vet inte om du medvetet sitter och försöker vrida på allt jag säger eller om du bara inte förstår. Om jag köper en vara eller tjänst och den blir kraftigt nedsatt eller gratis inom väldigt kort tid så blir jag besviken. Att bli kränkt över det låter... 24/01 Nja frågan i nyheten var ju när det är ok att göra ett spel f2p. Och här är det enda rätta svaret att det är upp till utvecklarna. När anser du det är ok att spel ska bli f2p? Ska det finnas lagar som dikterar när en produkt får sänkas i pris/bli gratis... 24/01 Nej, det hade jag inte trott på och ja jag skulle köpa det och betala vad än Bethesda begärde även med vetskapen att det skulle bli gratis en månad senare. En månad utan Elder Scrolls 6 är inte värd att leva. 24/01 Bethesda dementerar uppgifter som cirkulerar just nu, vilket inte är att lova att det aldrig blir f2p. Bra att komma ihåg innan man kallar dem lögnare om det nån gång blir det. 24/01 Jag tror att Bethesda ljuger ännu en gång. f2p är nog visst på gång. dom vill nog försöka mjölka lite mer folk innan dom dumpar eländet. 24/01 Hört talas om jantelagen? 😉 24/01 Det enda som diskuterats i tråden har varit ifall det är okej om ett spel som släpptes för 2 månader sen ska bli gratis och ifall köparna ska vara okej med denna ändring. Inte de normala fallen där spel sjunker i pris efter ett år eller hamnar i en bund... 23/01 Jag tror jag förstår hur du menar nu. Du menar att spel alltid ska kosta 600kr och aldrig sänkas i pris. Eftersom någon som köpt spelet när det var nytt kanske blir kränkt om det senare sänks i pris. Och om du inte menar detta får du gärna vidareutveckl... 23/01
Skicka en rättelse