Detta sedan starten för tre år sedan.

Virtual Reality bjöd inte på den tekniska och underhållningsmässiga revolution som flera hoppades på för ett par år sedan. Än så länge, åtminstone. Det höga priset samt kravet på en någorlunda muskulös speldator brukar räknas som en av anledningarna till detta. Det skrala utbudet av högkvalitativa VR-upplevelser en annan.

Branschledande tillverkare som Oculus och HTC har hittills varit försiktiga med att själva redovisa försäljningssiffror för deras produkter, men nu slänger Nvidia upp en siffra i luften, baserat på data från analytikerfirman ABI. Totalt ska det enligt starten 2016 ha sålts 4 miljoner VR-headsets till PC, vilket innefattar både Vive och Rift.

Samtidigt firade Sony att Playstation VR sålts i över 3 miljoner exemplar i augusti förra året. Med över 90 miljoner sålda konsoler innebär detta dock att mindre än 4 % av Playstation-ägare har ett headset hemma.

Vad tror du om framtiden för VR-gaming? Blir nästa konsolgeneration den första där tekniken får gneomslag på bred front, eller slopas den helt?

Spelar nästan bara VR numera. Det är dock fortfarande lite tunt spelutbud men det kommer mer. Det största problemet för mig med WMR headset är att vissa spel är helt ospelbara eller delvis trasiga, kasta saker är ju helt omöjligt i många spel med WMR... 28/01 väntar definitivt på bättre då jag inte hört många WOW nog att lägga så mkt pengar än. men det kommer, helt klart. 28/01 Nej jag gick också i de banorna att det skulle kunna bli problematiskt. Fan, det spelet måste bara testas på. Nej jag gick också i de banorna att det skulle kunna bli problematiskt. Fan, det spelet måste bara testas på. 27/01 VR är här för att stanna, att tro ngt annat är ju fånigt med tanke på det som bara VR kan erbjuda. Det finns ju någon regel som säger att tredje generationen är det som får massgenomslag (som för t ex smarttelefonen). Det är då hockeykurvan peakar på... 27/01 Tyvärr kommer inte det hända. Är massor av gånger man måste titta runt hörn och dylikt. Skulle aldrig funka med vanlig kontroller endast och dessutom är VR grejjen som gör detta till en aphäftig upplevelse. Det ärinte helt lätt ibland när astroboten är... 27/01 Usch, kommer ihåg när jag hade en moddad Wii... fick en hd med 400 spel varav säkert 3/4 var "partyspel"...så nä. 27/01 Jag har inte spelat det men det verkar ju vara ett spel som är extremt anpassat för just VR och använder tekniken på finurliga sätt och lär inte fungera i "vanligt" perspektiv. 27/01 Tänkte mest på grafiken, den passar in på VR. Finns några spel som har liknande grafik som tex Work Simulator. Men man skulle vilja ha spel, som lutade sig mer åt nintendos grafik. 27/01 Kan bara hålla med dig! =) 27/01 Angående spelet "Astro Bot" så önskar jag att Sony kan släppa det tids nog som vanligt PS4 spel utan VR kravet. Denna titel verkar vara en riktig plattforms pärla av skådat slag som ger självaste S-Mario en fight. Sedan skippar jag PlayStation VR då det... 27/01
Skicka en rättelse