Den svenska indiestudion Killmonday Games meddelar att Fran Bow 2 är under utveckling. Därmed får vi se en fortsättning på det stilistiska skräckäventyret Fram Bow från 2015, det berättar utvecklaren Isak Martinsson FZ:s forum.

Fran Bow finansierades via Indiegogo och gjordes i princip av två självlärda personer – Isak och Natalia Martinsson. Dessa två har utvandrat från Stockholm till inget mindre än Hedemora i södra Dalarna, en stad som annars mest är känd för en skäggig bartender, ett (1) rödljus och ett gatukök som under 90-talet utsågs till Sveriges bästa.

Spelet har sålts i över 300 000 exemplar, vilket gjort att Martinssonarna kunnat anställa en handfull personer och satsa lite större på kommande projekt. Närmast på tur står Little Misfortune, en skruvad historia med tonvikt på val och konsekvenser. Man är inne i slutfasen av utvecklingen, berättar Natalia i en filmad utvecklardagbok, och tanken är att släppa titeln nu i början av året.

Samtidigt flyttas Fran Bow över till spelmotorn Unity, detta för att kunna släppa det till PS4, Xbox One och Switch. Man planerar att kunna göra så i slutet av 2019.

I planeringsfasen finns också Different Galaxy, ett spel som blir större än vad man gjort hittills. Än finns inte resurser nog att göra det, men förhoppningsvis kommer man igång när övriga projekt färdigställts.

Följ Isak Martinssons bloggande om Killmonday här på FZ, och ta även en titt på studions Youtube-kanal där Natalia ger en inblick i en liten indiestudios vardag från en vintrig svensk småstad.