Durante bildar bolag!

Kassa pc-portningar av populära konsolspel är en evighetsföljetång, och många spelare gav för länge sedan upp hoppet om att företagen skulle kunna leverera kompletta upplevelser på den fronten. En som istället tog saken i egna händer var Peter Thoman, mer känd online som Durante. Hans egenhändigt utvecklade verktyg för att förbättra portningarna av spel som Deadly Premonition ochDark Souls gjorde mycket för spelupplevelsen, vilket ledde till att han fick agera konsult för portningsprojekt som Rez Infinite och The Legend Of Heroes: Trails Of Cold Steel.

Nu meddelar Thoman att han har bildat ett eget bolag som ska inrikta sig just på högkvalitativa portningar. På forumet Metacouncil skriver han att företaget, PH3 Games, föddes redan i september förra året men att all byråkrati nu äntligen är avklarad. På bolagets egen sajt kan man läsa att PH3 kommer att erbjuda “renowned high-quality ports, as well as consulting related to performance aspects: optimisation, parallelisation, refactoring and tuning”.

FZ hyllar alla initativ som gör spel tillgängliga för fler spelare, och önskar Durante lycka till framöver.

Totalbiscuit dissekerar GTA V-portningen

Tack PC Gamer för uppslaget.

Hahaha de klarar nog utvecklarna själva om de vill! 29/01 Mycket bra förklarat det var precis detta jag hade i huvudet när jag skrev. Min förmåga att skriva ner hur jag tänker är dock begränsad :) 29/01 Outsourcat loggo-design till Rockstar? 28/01 Nu behövs det bara en guru som kan hjälpa alla utvecklare hur man designar bra spel från början. Kapitel 1. Skoj och underhållning. 28/01 Portning är när dom gör så att själva spelet går att köra på olika platformar, anpassning är att anpassa det för spelkontroll eller tangentbord och mus. En dålig portning kan ha spelet låst till 30fps och low grafik settings eftersom konsolen inte klara... 28/01 Dålig konsol port är tex ett spel som fungerar skit, tänkt Batman Arkham Knight, jag gissar att det är ett typiskt spel som görs i första hand för konsol för att sen portas till PC. (Spelet fungerar utmärkt idag dock) Sen har vi spel som @Korstabon nämn... 28/01 Vad är skillnaden mellan "konsolport" och "konsolanpassning"? Sedan är det långt ifrån alla spel som kan moddas - om nu det ens skall vara upp till moddarna att fixa över huvud taget. Inte bara settings, utan som du nämner även gränssnittet. Som jag skr... 28/01 Väldigt många spel lever fortfarande i en ryggsäck där du inte kan ändra väldigt många settings, bland annat alla djävla bethesda spel, och dom spelen har ju ofta inte ens addons som får tillåtelse att ändra saker. ESO har addons, låt mig nu också säga... 28/01 Har inte upplevt dålig konsol port på länge. Men då spelar jag ofta inte spel direkt efter release. Däremot finns det ju en del spel som lider pga konsolanpassning men det är ju bara hur spelet är designat och kan förhoppningsvis moddas bort 28/01 Han kan sina saker och det är bra att fler företag finns som fixar till portningar. Det är en win/win situation för alla. 28/01
Skicka en rättelse