Rebooten av Metroid Prime 4 sägs bero på för många kockar.

Förra veckan nåddes vi av kallduschen: Metroid Prime 4-utvecklingen börjar om, nu med Retro Studios bakom spakarna. Ska vi tro Gameinformers Imran Khan blir väntan på mer Metroid förmodligen inte långvarig. Enligt honom har Nintendo redan färdigställt Metroid Prime Trilogy till Switch, men av oklara skäl är inte Nintendo pigga på en (re)release just nu.

I december, inför Game Awards, ryktades det om trilogin till Switch. Så blev det inte. Imran Khan:

It's been long done. Initial announcement was supposed to be last month. I think Trilogy was just meant to be announced in December, not necessarily at The Game Awards (I haven't heard specifically it was supposed to be there and I doubt it).

Khan säger att, enligt hans uppgifter, så hamnade Metroid Prime 4 i trubbel då flera kockar kokade samma soppa. Alltså, fler än en utvecklare var inblandade i utvecklingen. Det utvecklades i olika länder utspridda över hela världen. Bitvis gick det bra, i andra fall... not so much.

Det är Nintendo, de ser väl det här som "sitt storspel" för ett helt år. Och Nintendofansen känner väl samma.... Själv känner jag mig bara trött på alla portar och "uppföljare" som andra skulle kallat för GOTY-utgåvor. 29/01 Jag ställer mig till skaran som gillade MP2: Echoes då det kändes mer utmanande och intensivt. Lite som Majora's Mask vs. Ocarina of Time. Trean däremot kändes bara fel även för mig och är egentligen inget jag känner att jag behöver spela igen. 29/01 Förhoppningsvis kanske Nintendo släpper Prime-trilogin lite snabbare nu när det står klart att Prime 4 inte kommer se dagens ljus på minst tre år. Instämmer med de flesta, första spelet är trollbindande bra alltså. Värt ett köp enbart för det. 29/01 Skulle ännu hellre se ett extremt välplanerat, superstort, snyggt 2D Metroid! (Inte 3Ds-versionerna....) Det finns ju grymma nya 2D-spel som t.ex. New Super Mario Bros U, så varför inte göra ett nytt Metroid i samma anda???? Please :) 29/01 Jag älskar metroid men i prime serien är det egentligen bara första spelet som är värt att spela om. 2an dras av en tråkig speldesign och 3an vill vara något annat än metroid... 28/01 Givet köp, har redan trilogin till GameCube och Wii så det är ju lika bra att köpa den till switch också. 😁 28/01 Har precis samma åsikt. 1an var jag trollbunden i så bra det var. 2an kändes inte alls samma, minns ärligt inte hur mycket jag körde av det, vet att jag inte gillade det här mörka och ljusa när man tog skada kändes mer stress. 3an spelade jag aldrig.... 28/01 Älskade ettan. Fantastiskt spel. Tvåan vat bra,om än inte lysande. Trean var bra,men hade fullt upp med livet så körde inte så långt. En fräsch remake skulle bli ett givet omspelande av iaf ettan och trean 28/01 But why, släpp skiten! 28/01 Är bra sugen på denna trilogin! Hoppas den släpps så fort som möjligt, helst utan rörelsekontroller. 28/01
Skicka en rättelse