Det våras för zombierna.

Resident Evil 7 släpptes i början av 2016 och spelartoppen på Steam vid lanseringen (och, ja, någonsin) låg på nästan 20 500. Nästan exakt två år senare slaktar Resident Evil 2 den siffran. I skrivande stund ligger toppen, enligt Steamdb, på 74 227 Steamspelare; mer än tre gånger större. Ja, det är inte långt ifrån att det är fyra gånger så stort. Imponerande för en remake.

Capcom har ännu inte släppt några skrytsiffror, men det är bara en tidsfråga. Klart är i alla fall att Resident Evil 2 inte har de skrytigaste Capcom-siffrorna på Steam. Monster Hunter World-toppen landar på 334 000 och bara under det senaste dygnet ligger den toppen på närmare 80 000.

Klart är också att Capcom efter några mer tveksamma Resident Evils hittat zombieformen igen. I en färsk omröstning hamnade sjuan på fjärde plats, medan tvåan (från 1998) tog en klar seger.

Riktigt sjukt för tyckte del 7 biohazard var i särklass den bästa i hela serien. men tycker den här remaken är lite fetare kanske smak sak. men båda är helt klart på en annan liga än tidigare delar av serien 29/01 RE-spelen har ofta haft bra omspelsvärde om man gillar utmaningar som gör att du kan låsa upp vapen , kläder , modes med mera. RE är ofta perfekta spel om man tex vill gå för platinum, det handlar om tex att klara spelet på en viss tid, eller utan att... 29/01 Började att spela på Hardcore, men fastnade en bit in så jag sparade filen och började om på standard. För att lista ut hur jag kunde komma vidare utan att behöva dö flera gånger om. Tog 6h 43 min första hela playthrough:n (men då visste jag stora delar... 29/01 Tack för utförligt svar! Det låter riktigt grymt, blev ännu mer taggad nu :D 29/01 Fyra/två olika sett att spela spelet. Du börjar med Leon sen spelar 2nd run med Clarie eller tvärt om. Så Fyra olika genomspelningar. På det så kan du låsa upp olika saker som kostymer, vapen mm hur du presterar. Finns leaderboard för speedruns som jag... 29/01 Kul! Är taggad som tusan :) Hur är det att spela om? Är det New game+ osv? 29/01 Kan inget annat än att hålla med, spelet är riktigt bra, med snygga inomhusscener, allt är nästan perfekt. Men så fort man kom ut på gatan så sjönk kvalitet till botten, såg så fattigt ut utomhus, platt och trist. Utanför barnhemmet så fanns det inte... 29/01 Kommer lätt bli mitt goty 2019. Sjukt bra. Övar speedruns nu. Gör massa småtabbar en så länge. 1:18 är jag nere på Leon A. Kör unTechnos route. Leaderboarden är dock inte uppe förens 1 februari på speedrun.com. 29/01 Jo, mer remakes. RE3 next please. Dom får gärna pumpa ut 8:an där emellan, men remakes är bra, mer sånt. 29/01 Riktigt bra spel , njuter som jag gjorde med 7an. Klagomålet på ps4 pro är bara att den låter som en jetmotor, inte försvarbart. I övrigt har de ju upplägget som gjort för Re Nemisis, så hoppas på det samt Re8 i samma stuk som 7an med mindre patetiska... 29/01
Skicka en rättelse