Okej, vi reder ut det här en gång för alla. "Skeppade" spel är inte samma sak som "sålda" spel, det är helt enkelt siffran på hur många lådor som skickats till butiker världen över. Skulle det vara så att spelet tokfloppar kommer de stå där och samla damm. Nu verkar ju Resident Evil 2 göra precis tvärtemot och bli en smärre succé och Capcom meddelar att de skeppat tre miljoner exemplar. En prestation som säkerligen sått ett och annat remake-frö hos företaget.

I en intervju med japanska Game Watch (uppsnappat av Dualshockers) pratar Resident Evil 2-producenten Yoshaki Hirabayashi om en potentiell remake av Resident Evil 3, med undertiteln Nemesis, men att bollen är hos fansen. Han menar att fansen har tjatat om Resident Evil 2 i tjugo år och att det stödet låg till grund för beslutet att ta tag i projektet.

"Gör er röst hörd", är Hirabayashis råd till alla som skulle vilja fly från Nemesis-monstret igen.

Tittar vi på vår omröstning så hamnar Resident Evil 3: Nemesis först på en sjätteplats över de bästa spelen. Resident Evil 2 vann överlägset, följt av fyran, ettan, sjuan och remaken av ettan. Men vilket skulle du helst se en remake på?