Samtidigt öppnar Capcom för en remake av Resident Evil 3 - är "upp till fansen".

Okej, vi reder ut det här en gång för alla. "Skeppade" spel är inte samma sak som "sålda" spel, det är helt enkelt siffran på hur många lådor som skickats till butiker världen över. Skulle det vara så att spelet tokfloppar kommer de stå där och samla damm. Nu verkar ju Resident Evil 2 göra precis tvärtemot och bli en smärre succé och Capcom meddelar att de skeppat tre miljoner exemplar. En prestation som säkerligen sått ett och annat remake-frö hos företaget.

I en intervju med japanska Game Watch (uppsnappat av Dualshockers) pratar Resident Evil 2-producenten Yoshaki Hirabayashi om en potentiell remake av Resident Evil 3, med undertiteln Nemesis, men att bollen är hos fansen. Han menar att fansen har tjatat om Resident Evil 2 i tjugo år och att det stödet låg till grund för beslutet att ta tag i projektet.

"Gör er röst hörd", är Hirabayashis råd till alla som skulle vilja fly från Nemesis-monstret igen.

Tittar vi på vår omröstning så hamnar Resident Evil 3: Nemesis först på en sjätteplats över de bästa spelen. Resident Evil 2 vann överlägset, följt av fyran, ettan, sjuan och remaken av ettan. Men vilket skulle du helst se en remake på?

RE5 är ett helt ok spel. Lirade igenom det precis innan release av RE2 remaken. När man ska ladda om och samtidigt vill flytta på sig, det går inte. Det är väl en av de sakerna jag stör mig mest på i RE5. RE7 och RE2 remaken är mina två favoriter hittil... 30/01 Vilken plattform? Det är ett av mina favorit RE spel, trots att det är ett av de som folk har gillat minst, haha! 30/01 Tänkte på PC versionen som släpptes 2015. 30/01 Låter som detta går bättre än RE 7? Code veronica var riktigt bra. Ett av mina favvo RE spel faktiskt. Det släpptes även på ps2 som code veronica X där de lagt till lite mer cutscenes än dreamcast utgåvan. 30/01 2002 gjordes remaken av 1an. 30/01 Jag tillhör ju den där lilla lilla knepiga skaran som lirade första Dino Crisis (också känd som Resident Evil med dinosaurier) då det begav sig. Så skulle Capcom lyckas hitta tiden å degen till att sätta ett duktigt team på att göra remake på ettan där... 29/01 Nää,det var ju bara grafiken som vart uppskalad från Gamecube versionen typ. Lite mer vart det men i stort så var det ett gammalt spel som släpptes på nytt 29/01 En remake av re3 eller re4 vore häftigt. 29/01 Code Veronica är bra. Hoppas verkligen dom gör om det i samma stil som 2an. Önskar faktiskt hellre det än Nemesis. 29/01 Min förhoppning är att samma team som gjorde detta får göra remake på 3an och sen efter det code veronika, hade inte råd med dreamcast när det begavsig så fick inte spelat det, men många säger att det är fantastiskt bra. 29/01
Skicka en rättelse