Om ett par månader slutar rollspelet Path of Exile att fungera med Windows XP och Vista, och med det upphör också stödet för DirectX 9. Förändringen sker när Path of Exile uppdateras till version 3.6.0 i mars.

Stödet för Microsofts gamla operativsystem skrotas för att frigöra resurser för viktigare saker, uppger utvecklaren Grinding Gear. Spelarna uppmanas att byta till ett modernare Windows än de 17 respektive 12 år gamla operativen. Det lär inte gälla särskilt många: endast 0,1 procent av spelarna uppges använda de aktuella operativen.

Stöd för 32-bitars-Windows blir dock kvar, men utvecklarna slår ett slag för att byta till 64-bitars. Däremot upphör stödet för att köra spelet i DirectX 9. DirectX 11-versionen uppges vara avsevärt snabbare, och utvecklarna menar att det frigörs avsevärda resurser genom att slippa underhålla de gamla relikerna.

Path of Exile släpptes till pc 2013 och möttes av finfina betyg, bland annat 4 av 5 från oss på FZ. Spelet släpptes till Xbox One hösten 2017, och en PS4-version är att vänta nu i februari.