Utvecklar-kit är på plats.

Det har redan ryktats en del om hur så kallade PS5-dev kits, utvecklar-versioner av den framtida konsolen letat sig ut till oilka utvecklare. Nu rapporterar erkände anlytikern Daniel Ahmad (via ResetEra) att de faktiskt finns ute hos Sonys egna studios:

“Rent generellt så ligger Sonys fokus nu på PS5. [...] Dev kits för PS5 är ute, och jag har hört positiva saker om dem.”

Vi vet att Sony arbetar på nästa konsol, men än så länge har vi inga detaljer. Ahmad säger att 2019 fortsatt blir ett år för PS4 och att det är för tidigt att prata om next gen, men “vi lär få höra ett och annat viskas under GDC” (Game Developers Conference, 18-22 mars).

Förra året frågade vilken av Sonys maskiner som var er favorit. Resultatet ser ni nedan.

Analytikern Pachter: VR med Playstation 5
Playstation 5-releasen flera år bort, enligt nya rykten

En konsol kör oftast fler bakgrundsprocesser än en PC - massa uppdateringar och chatt funktioner i bakgrunden. Utan att stänga ner nåt särskilt så ligger min PC på under 5% i bakgrundslast och GPU används ju 100% till spelet så tror inte det finns något... 01/02 Säger ju inte så mycket egentligen, de arbetar på någon form av real time raytracing. Gran Turismo kanske slutligen kommer till PC utöver PlayStation? :) Hoppas kan man ju. 31/01 @trickeh2k: hehe Hur som helst Polyphony digital (mao Playstation) har visat utveckling för raytracing i gran turismo...men när de kommer sägs inte. https://www.overclock3d.net/news/software/gran_turismo_developer_polyphony_digital_are_working_on_real-t... 31/01 Grejen är att det är inte Sony som väljer vilken framerate en utvecklare siktar in sig på. Är spelet enkelt nog klarar en PS2a 60@4k men de flesta utvecklare väljer att lägga krut på snyggare grafik för det säljer bättre än FPS. Med det sagt börjar det... 31/01 Kan tänka mig första PS5 releasen blir lagom till Cyberpunk 2077.. I slutet på det här året, med lite flyt. Troligen i slutet på nästa. 31/01 Raytracing är bara ett plus i kanten, lär nog dyka upp generationen efter på typ PS6 om det blir någon (30 FPS förmodligen). Men säg aldrig nej, än så länge kan vi bara spekulera om allt. Det kan vara fullt möjligt att PS5 kan palla 60FPS i 4K, vilket... 30/01 Man tänker ju typ att det känns tidigt men Ps4 är över 5 år gammal. :P Tror alla hårdvaruuppdateringar etc. kan få det att kännas som att den aldrig blir orelevant maybe? 30/01 Skulle tyvärr tro att inget av det där kommer uppfyllas. Ett 2080Ti klarar knappt av 4k i 60FPS, särskilt inte med Raytracing. Lär vara ett betydligt enklare kort som hamnar i PS5 Och sedan är väl hyffsat troligt att det blir AMD igen. Troligen någon... 30/01 Det intressanta från källan här är hur extremt bra år PS4 har och hur halva 2019 redan är på plats. Nya titlar till PS4, plus uppföljare som väntar på tillfälle att komma ut i hypen och hur man skiftar fokus nu till PS5 under årets andra hälft. Vissa... 30/01 Då konsoler använder sig av mer eller mindre standardiserad teknik i dagens läge, något jag tror att man kommer att fortsätta med, så möjliggör detta att skalning av spel som liknar den på PC. Man kan köra på low, medium, high, etc, med en kodbas. Inte... 30/01
Skicka en rättelse