Rankas strax före Sega och EA.

När Metacritic utser årets utgivare 2018 gör de det genom samma metod som alltid: via genomsnittssiffror. Capcom vinner knappt (79,3 av 100) före Sega (78,5) och EA (77,5).

With most publishers merely moving up or down one spot, there are few significant changes compared to last year’s rankings. But this is the major exception. Increasing its Metascore for the second straight year, the 40-year-old Japanese videogame company soared to the top of our annual rankings after placing 5th a year ago.

Metacritic noterar att den japanska speljätten inte bjöd på några nya varumärken i år (faktum är att flera av studios titlar var återutgivningar eller samlingar). Spelet som grundlade segern för Capcom var, förstås, Monster Hunter: World. Monstersuccén släpptes under inledningen av spelåret 2018, och historien återupprepar sig för Capcom i år med Resident Evil 2.

Med tanke på expansion till Monster Hunter: World och Devil May Cry V är det inte otänkbart att Capcom försvarar segern. Mer Resident Evil blir det också i sinom tid, kanske en remake av trean?

Monster hunter world är verkligen ett bra spel. Och var det redan från början. Skulle hellre köpt Monster hunter world nu(om jag inte redan hade MHW) en Anthem faktiskt. 31/01 De påstår inte att EA är en av de bästa spelutgivarna. Det är inte en utmärkelse på något sätt, utan en ranking som helt enkelt kallas för "ranking of major publishers", och som framgår i artikeln är det snittbetyg (på utgivna spel) och enbart snittbety... 30/01 Man kan fortfarande vara girig medan man släpper bra spel. 30/01 EA är ju väldigt jämna i den listningen: varken höga toppar eller djupa dalar. Men eftersom "medel" på 100-skalan uppskattningsvis ligger kring 80 (och inte 50, som ju faktiskt är mitten) så biter ett lågt snitt mycket mer än ett högt, och eftersom inge... 30/01 https://www.metacritic.com/feature/game-publisher-rankings-for-2018-releases?ref=hp Läs själv varför dom kom 3a (det var länken i artikeln) 30/01 Nämn något annat än battlefield 5 som ea släppt, som faktiskt varit bra senaste 5 åren. För jag kan då inte komma på en enda titel 30/01 Hehe, komiskt att läsa EA på listan. Troll lista. ::::EDiT:::: Ser nu att det är genom genomsnittssiffror via MetaCritic. Aja, men ändå. Tar emot något att se EA på prisade listor när de har sitt giriga tänkande. 30/01 Släpper överlag rätt bra spel? 30/01 Huuuuuuuuuuuuuuuuur!?!?!?!?!?! Kan EA ens vara topp 10 på en lista över de bästa spelutgivarna? 30/01 Det var på tiden Capcom tog sig i kragen, fortsätt så. 30/01
Skicka en rättelse