Ändå tycks Nintendo inte nå årets försäljningsmål.

Att Switch gick om Wii U var förstås väntat. Att den gick om Gamecube så snabbt var imponerande. Nu är den snart två år gamla konsolen på väg att susa förbi ytterligare en Nintendokonsol. Med 32,27 miljoner sålda konsoler återstår bara 660 000 till Nintendo 64.

I samma veva blir Super Mario Odyssey det bäst säljande 3d-Mario-spelet genom tiderna. Med 13,76 miljoner kliver det förbi både Super Mario 64 och Super Mario Galaxy. Faktum är att Odyssey sålt mer än Wii U någonsin gjorde. Super Smash Bros. Ultimate har (såklart) också fått en flygande start: 12 miljoner. Och Pokémon Let's Go? 10 miljoner. 110 miljoner spel har sålts.

Ändå ser Nintendo inte ut att nå målet med Switch under räkenskapsåret. Man hoppades på 20 miljoner men med tre kvartal av fyra avverkade hamnar man "bara" på 14,48 miljoner. Nintendo har därför justerat förväntningarna till 17 miljoner. Och det är väl gott så?

Jo. Jag vet ett par jag med. Men jag tror verkligen switch är mer attraktiv för att ha flera av. Dessutom som du säger är den mobila aspekten grym i vissa sammanhang. Switch och padda i bilen så kan vi åka hur långt som helst. Gäller förövrigt inte bara... 02/02 Vet faktiskt flera som har en Xbox/Playstation i vardagsrummet och en i barnrummet. Själv funderar jag på en till Xbox one eller ps4 till sovrummet pga min 360 jag har där låter mycket och saknar blu-ray. :) Men känner också en som precis köpt tre switc... 02/02 Botw. Men gällande försäljningssiffrorna... visst är det väl jävligt många sålda smash på en månad? I och för sig jul, men ja. Sen tror jag också att Switch är speciellt ur försäljningssynvinkel. Det är ju en konsol som det är helt (nåja?) motiverat att... 01/02 Zelda är fantastiskt på flera sätt. Men jag håller Mario Odyssey snäppet högre. Så mysigt, kreativt och kul. Spelat om det två gånger och önskar att det fanns DLC i form av fler världar/kungadömen (eller att det kom en uppföljare, gärna snart) 01/02 Xenoblade 2 Octopath traveler. Förmodligen kommer Fire Emblem: Three houses hamna väldigt högt när de släpps nu i början av 2019. https://www.youtube.com/watch?v=rkux5h0PeXo 01/02 Ja de e ju sant xD 31/01 Inte förvånad, smart att ge sig in i det mobila segmentet där både 3ds och vita är åldrande. Utöver det säkert ett uppdämt köpsug hos alla oss som avstod Wii u, gick ju runt 10(?) år mellan Wii och switch. 31/01 Själv röstade jag på ett spel som jag inte har spelat än men som jag väldigt gärna vill ha: Super Smash Bros Ultimate. The Legend of Zelda: Breath of the Wild är det enda av dessa spelen som jag har och jag gillar det väldigt mycket men det är inte mitt... 31/01 Jo precis, men det är ju fortfarande bara en annan version av samma spel. I det fallet tror jag Mario Kart 8 + DLC. Går även diskutera spel som Splatoon och Super Smash Bros till exempel som förvisso har exklusiva grejer men har väldigt mycket gemensamt... 31/01 Switch versionen har alla tillägg upplåst från början det är skillnaden, så det är samma :) 31/01
Skicka en rättelse