Pestens tid.

Världen i äventyret A Plague Tale är inte så värst munter, och då har utvecklarna ändå lagt ett romantiskt skimmer över miljöerna. 1300-talets Frankrike härjades som så många andra delar av kontinenten av pesten, digerdöden. Det är i denna mörka tid vi möter syskonen Hugo och Amicia som måste överleva mot alla odds, i en berättelse som förutom att aspirera på en gripande story, innehåller smygande, pussel och action.

Vi skrev om franska A Plague Tale redan i augusti och nu har utvecklarna inlett en web-serie där de berättar mer om världen, huvudpersonerna och bakgrunden till projektet. Hittills har två delar släppts. I augusti var ni i communityt lika delar skeptiska som positiva till spelet. Har ni börjat värma upp?

A Plague Tale kommer till pc, Playsation 4 och Xbox One, 14 maj.

Pest och pina! A Plague Tale ser vidrigt fint ut

@ulrik.borg: Nej, spel från Focus Home Interactive (utgivaren) är alltid en chansning. Stora ambitioner, lite för små budgetar. Och franska studios som gillar att experimentera. Call of Cthulhu senast blev ju en besvikelse 2018, precis som Vampyr. 03/02 Last of us Master Race? Kan bli riktig kalkon också... Definitivt ingen förköp (inte för att jag sysslar med sånt längre, förutom med Spider-Man som var totally worth it). 01/02 https://media1.tenor.com/images/067bb2e4df4aaa6d8c702eb9eabb0964/tenor.gif?itemid=11478682 01/02 Alternativt att utvecklarna självmant går till Epic då dom får mera $$$. En tanke. Samtidigt finns det ju fler potentiella kunder via Steam, så vore väl bäst att sälja via deras tjänst istället? 🤔 01/02 Hm, aldrig hört talas om detta innan men är mycket intresserad! :) 01/02 Hear hear. Har de senaste åren märkt att jag har svårare och svårare för fiktivt elände, särskilt då barn är inblandade. Men jag finner ändå det här intressant. Kommer säkert ångra att jag spelade om 5-åringen stryker med på slutet. :( 01/02 Blir deprimerad bara över att se bilden på henne och den unge mannen. :( Tror inte att det här är ett spel för mig. Sjukdom och död och trista ting ser jag nog av på jobb. 01/02 Tycker världen och premissen är cool. Lite orolig över gameplay, men en tillräckligt stark story kan absolut väga upp. 01/02 Ser väldigt intressant ut. Hoppas det kommer till Steam o andra plattformar. Vill inte att EPiC slänger fram massa cash igen o gör det exklusivt. Ska bli spännande att följa utvecklingen då trailerna sett spännande ut sedan E3 eller om det var GamesCom... 01/02 Kan bli en liten indie-pärla. 01/02
Skicka en rättelse