Rykteskaruellen snurrar vidare.

Det har länge spekulerats i en uppdaterad Switch-konsol från Nintendo. Nu får ryktena ny näring av den japanska finanstidningen Nikkei (översatt av siten Japanese Nintendo), som uppger att ett ny Switch släpps nästa räkenskapsår. Vilket innebär mellan 1 april 2019 och 31 mars 2020.

Den nya Switchen uppges bli mindre än nuvarande, med tonvikten på bärbart spelande och med vissa funktioner borttagna för att minska kostnaden. Alltså inte en kraftfullare version, vilket det spekulerats i. Nintendo har inte velat kommentera uppgifterna, som alltså är att betrakta som rykte.

Nintendo Switch fyller två år i början av mars. En färsk redovisning från Nintendo klargör att den sålt i drygt 32 miljoner exemplar, varför den redan passerat Gamecube och snart även Nintendo 64. Det som talar emot en ny Switch-version är att nuvarande konsol säljer bra, fast å andra sidan kan en billigare version säkerligen locka nya köpare. Inte minst med tanke på att konsolen bara sjunkit några hundralappar i pris sedan debuten.

Tack till ZeldasCastle för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
Uttrycket ”Tala med bönder på bönders vis...” betyder kort och gott att du ska anpassa kommunikationen till den du för samtal med. Jag har inte dumförklarat eller kallat dig för bonde. Du frågade varför jag var otrevlig och det var mitt sätt att beskriv... 08/02 Och nu dumförklarar du mig och kallar mig för bonde :o Är faktiskt nyfiken på vad nästa smädelse blir varför jag svarar. Jag ser vad du skriver men det är även skälet till varför jag inte ville köpa Switchen - dess styrka av att vara portabel är även... 08/02 Intressant diskussion mellan Gen och Vamp. Jag håller med om att man ofta köper konsoler efter spelen. Förr ville jag ha Playstation för tre spel serier. Grand Theft Auto, Metal Gear Solid och Crash Bandicoot. Bara en av dessa höll sig till stort sett... 07/02 Tala med bönder på bönders vis och med de lärda på latin osv. Upplever du att jag är otrevlig så avslutar vi diskussionen här. Det var aldrig min avsikt. Jag har bara aldrig förstått varför folk vill att Switchen medvetet ska bli en sämre konsol genom... 06/02 Förstår inte varför du är så otrevlig? 06/02 Det är garanterat fler som köper den för att den är bärbar än vad det är folk som köper den för att uteslutande spela Mario och Zelda. I övrigt tycker jag att du har skrivit många ord i ett ämne du inte bryr dig om tuffing. Hoppas du mår bra. Vi är mång... 06/02 Så alla köper Switch endast för att den är bärbar? Grymt! Noterat! (jag kunde inte bry mig mindre) 06/02 Hade Switch i några månader, vare sig Mariokart, Zelda eller Mario Odyssey var speciellt bra tyckte jag (jämför då speciellt med N64 vilket var en helt fantastisk konsol) . PS4 är enda konsolen värd att äga imo. 04/02 Nej, vi snackar inte Mario/Zelda här. Skönt att du missat poängen fullständigt. Switchen är enda konsolen som har ett argument för att välja spelet på konsol ÄVEN om det finns på pc. För första gången någonsin är Nintendos egna spel bara en bonus. En... 03/02 Vi snackar Mario/Zelda här, det är väl därför de flesta köper Nintendo? Ja, självklart är det ingen idé att köpa en konsol överhuvudtaget om man har en bra PC men snackar man om spelen vet du väl som alla andra att vissa konsoler har vissa spel och det... 03/02