Det har länge spekulerats i en uppdaterad Switch-konsol från Nintendo. Nu får ryktena ny näring av den japanska finanstidningen Nikkei (översatt av siten Japanese Nintendo), som uppger att ett ny Switch släpps nästa räkenskapsår. Vilket innebär mellan 1 april 2019 och 31 mars 2020.

Den nya Switchen uppges bli mindre än nuvarande, med tonvikten på bärbart spelande och med vissa funktioner borttagna för att minska kostnaden. Alltså inte en kraftfullare version, vilket det spekulerats i. Nintendo har inte velat kommentera uppgifterna, som alltså är att betrakta som rykte.

Nintendo Switch fyller två år i början av mars. En färsk redovisning från Nintendo klargör att den sålt i drygt 32 miljoner exemplar, varför den redan passerat Gamecube och snart även Nintendo 64. Det som talar emot en ny Switch-version är att nuvarande konsol säljer bra, fast å andra sidan kan en billigare version säkerligen locka nya köpare. Inte minst med tanke på att konsolen bara sjunkit några hundralappar i pris sedan debuten.