Nu ber Ubisoft om ursäkt för "sammanbrottet".

Ubisoft skickade ut ett pressutskick för The Division 2 tidigare idag med följande ämnesrad:

Come see what a real government shutdown looks like in the Private Beta

Ubisoft gav i och med detta en tydlig passning till den månadslånga nedstängningen av statsapparaten i USA, som nyligen fick sitt slut. The Division 2 äger rum i Washington D.C. och berättar om en annan slags "shutdown", som vi får ta del av i mitten av mars på pc, PS4 och XB1.

Strax efter detta första mail gick ut tog det (förmodligen) hus i helvete hos Ubisoft och några timmar senare skickades ännu ett mail där man bad om ursäkt för "sammanbrottet", och för att man tog "så lättvindigt" på något som "påverkade tusentals människor". Pudeln i sin helhet:

A marketing email promoting Tom Clancy's The Division 2 was sent in error today. This was a grave breakdown in process and we apologize for this error and the offensive subject line of the email. We recognize the very real impact of the United States government shut down on thousands of people and did not intend to make light of the situation.

Ubisoft Massives Alf Condelius sade så sent som i oktober att Ubisoft "inte kan vara öppet politiska i sina spel" då det är "dåligt för affärerna".

Garanterat! :) 04/02 Hehe, tänkte också på det. Nästan så att man skulle kunna tro att både första och andra pressutskicket var konstruerade för maximal genomslagskraft i sociala medier och marknadsföringen av spelet... :innocent: Blir någon kränkt nu om jag skriver så? :D 03/02 Nja, du har rätt i att det är jäkligt svårt att bli vräkt i Sverige så länge hyran är betald. Men! Betalas inte hyran kan Kronofogden (alldeles för få vet att det är Kronofogden som vräker och avhyser) ta del av ärendet mycket tidigare än vid andra bost... 03/02 @kaealy: Skillnaden är att det är enormt mycket enklare att hitta en ny bostad i USA om du faktiskt har blivit vräkt. I ett litet land som Sverige är det enormt svårt att komma förbi räntekapitalismens klor när du väl har hamnat i en skuldfälla. Tycker... 02/02 Jag gillar hur 'ursäkten' förtydligar liknelsen man använde i det första mailet så att alla förstår poången. :) 02/02 Jävligt svårt att vräka folk i Sverige tillskillnad från stora delar av USA. De flesta som blir vräkta i Sverige går ifrån bostaden frivilligt, annars följs det ofta av månader om inte år av tvister. Dessutom har du rätt till sjukvård i Sverige, de sjuk... 02/02 @kaealy: Det har du säkerligen rätt i men det betyder inte att man kan vara rock n roll i spelvärlden och promota sitt spel med lite "in your face" kommentarer :) 02/02 Precis. Om man inte kan hantera sådana känslor borde man inte spendera tid på nätet för då finns risken att man läser eller ser något som triggar dessa känslor. 02/02 Exakt. Hela grejen med "skämt" ÄR att bättre kunna hantera ett känsligt ämne, en känslig period i sitt liv, och så vidare. Många komiker "skämtar" om sina problem i sina liv som ett sätt att lättare kunna hantera dem. Personer som inte kan ta något "skä... 02/02 Om man tänker så kan man tekniskt sett inte skämta om något för det kommer med största sannolikhet alltid finnas någon som blir kränkt/irriterad/illa berörd/osv. 02/02
Skicka en rättelse