För bra för att vara sant?

I gårdagens Fräcka Fredag snackade redaktionen om Playstation 5 och om den redan finns hos utvecklare. Vi vet också sedan tidigare att Sony skippar E3, troligtvis för att fokusera på projekt som ligger längre fram i tiden. En sak är åtminstone säker, ju längre tiden går desto mer lär sippra ut kring Sonys planer för nästa generations hårdvara.

Nu står det till exempel klart att Sony har patenterat en ny teknik (japansk länk) som möjliggör bakåtkompatibilitet med så gott som alla tidigare Playstation-system: PS4, PS3, PS2 och PS1. Detta kan i teorin tillåta CPU:n i en framtida Playstation 5 att tolka och härma tidigare system med perfekt träffsäkerhet. Namnet bakom utvecklingen av denna nya teknik är ingen mindre än Mark Cerny, som också tog fram Playstation 4-strukturen.

Värt att komma ihåg är att företag gärna tar patent på nya lösningar, oavsett om det faktiskt kommer att användas i framtiden eller inte. Det är alltså långtifrån säkert att Playstation 5 kommer att lanseras med denna totala bakåtkompatibilitet. Det framgår inte heller om vi kommer att kunna använda våra tidigare köpta Bluray-skivor eller PSN-nedladdningar med det nya systemet.

Källa: Pushsquare.com

Alla spel finns med, jag slutade räkna vid 600. Jag har hunnit testa typ 4 haha. Spelat lite Metro redux, Mafia 2, Brothers: A Tale of Two Sons och RDR 1. Jag har aldrig varit med om ett enda lagg men vet inte hur många som spelar betan, kan ju vara där... 09/02 Jag vet inte om alla spel finns med men de flesta spelen verkar finnas. 06/02 @breahl: nu vet jag inte om du gillar JRPG:s eller ej, men om du orkar med den genren skulle det också vara intressant att se hur bra Ni No Kuni: Wrath of the White Witch fungerar, det har ju inte portats till den här generationens konsoler och är ett... 06/02 @breahl: För min del skulle det vara intressant att veta hur Shadow of the Colossus och Fallout: New Vegas fungerar. Även F.E.A.R. och God of War II skulle vara väldigt intressant. Killzone 2 & 3 ... äh det här blir för många, om du testar någon av dess... 06/02 Ingår alla spel i betan? Jag utgick från att det skulle vara ett begränsat urval. 06/02 Ska göras. Finns det mer pärlor man bör testa från PS2 och PS3? PS1 hade jag själv så där har jag spelat det mesta. Kostar ju inget heller att spela dom just nu som betatestare. Misstänker att det blir en månadsavgift sedan, men intrycket jag har nu så... 06/02 Kul! Dela gärna med dig av fler intryck när du upptäcker något! 06/02 På tal om bakåtkompabilitet så kom PS Now idag. Jag är tydligen en av dom lyckliga som fick betatesta det. Körde nyss igång Red dead 1 och det verkar funka klockrent so far. Man behövde inte ladda hem något för man streamar spelet. Har 100/100 lina och... 06/02 Det är inte så att jag tror ps4 kommer kosta 500kr direkt efter ps5 kommer men man kommer absolut kunna hitta konsoler för de priserna innan ps6 släpps. Däremot tror jag en beg kommer gå att få tag på för under 1000kr ganska tidigt efter ps5 släppet. 05/02 Jag köpte mitt PS4 av en kompis som vunnit det på ett sådant här internet casino. Han var inte alls intresserad av tv-spel och dylikt så fick det för halva priset, var ett par månader efter det kommit ut. Men det var ju ändå ett par 1000 man fick lägga... 05/02
Skicka en rättelse