Är Biowares gamla actionrollspel Jade Empire på väg att vakna till liv igen? Tja, det återstår att se, men EA förnyade åtminstone varumärkesskyddet i januari.

Det kan naturligtvis röra sig om att rutinmässigt skydda ett varumärke, men det kan också betyda att man planerar att väcka liv i spelet igen, antingen en uppföljare eller en remaster eller remake. EA brukar annars inte göra om gamla spel (trots att de har en monsterstor spelkatalog), men i november förra året tillkännagav man remasters av Command & Conquer och Red Alert. Om nu det säger något.

Jade Empire släpptes till original-Xboxen 2005, och två år senare till pc. Sedan i våras kan det köras på Xbox One. Det fick rätt fina betyg vid release, dock inte lika bra som spelen innan och efter: Star Wars: Knights of the Old Republic och Mass Effect. Dessutom sålde det inte särskilt bra, delvis för att det släpptes när alla väntade på nästa konsolgeneration. EA äger varumärket efter att man köpte in sig i Bioware 2007. Återstår att se om Bioware eller någon annan ger Jade Empire en ny chans.