Microsoft vill nå två miljarder enheter.

Microsofts spelavdelning framstår allt mer som den stora gränsrivaren. Man planerar att göra Xbox Live tillgängligt till Switch, Ios och Android, vilket öppnar för att ta med sig sin spelinfo, kommunicera och i vissa fall köra crossplay på totalt fem plattformar (dessa tre plus Xbox One och pc-spel från Microsoft Store). Egentligen är det bara Sony och Playstation som saknas av de stora spelnamnen.

Planen läggs fram under utvecklarmässan GDC i mars, där besökarna får se ett SDK (utvecklingskit). Det kommer kunna användas med utvecklingssverktygen Playfab. Det ambitiösa målet är att Xbox Live ska nå två miljarder användare. Man säljer in idén som ett sätt att låta spelarna ha tillgång till sin spelinfo (vänlistor och annat) nästan överallt, och att spelarna kan sköta sitt spelande och speltittande på ett och samma ställe.

Det här innebär att Microsoft öppnar för mer crossplay-möjligheter där olika plattformar kan spela tillsammans, men också för att använda Xbox Live-tjänster. Så funkar det med bland annat Minecraft nu, där man loggar in på Xbox Live för att spela på Switch, Android och Ios.

GDC-mässan ges i San Francisco den 18-20 mars.

Nu har man läst på lite mer.. Och det är inte riktigt så som man tror. Det är utvecklingskit (SDK) som lättare gör det möjligt att göra spel för alla format (minus Playstation) och cross-play. Men hade det varit Typ Xbox Live så hade Switch behövt det. 06/02 Xbox live är och har alltid varit gratis. Xbox live Gold däremot har alltid kostat. Ska bli intressant att se hur Microsoft även i fortsättningen kommer skryta över sina live mau som tecken på succé över Xbox One nu när live kommer till ännu mer plattfo... 05/02 Det här är välkommet till Switch. Förlänger dess livslängd med 1 till 2 år. 05/02 Vägen mot streaming 04/02 Det har förmodligen med Project xCloud att göra. Alltså streamingtjänsten som kommer till...typ allt. 04/02 Har inte detta funnits länge? Eller det var kanske bara till Windowstelefonerna som fanns för några år sedan. 04/02 I praktiken finns väl redan Xbox Live på dessa plattformar i och med Minecraft samt diverse småspel från Microsoft? Det låter väl mer som att man vill utöka funktionaliteten och införa tjänster som Game Pass på fler plattformar. 04/02 Med tanke på målet så läser jag mellan raderna att Live medlemskap blir gratis utanför Xbox, då det inte blir lätt att ta betalt för det utan morot (gratisspel). Jag kan tänka mig att det i framtiden planerar att mergea gamepass och live som blir en bet... 04/02 Precis som Steam, finns egentligen ingen anledning att ha det på någon annan enhet än sin spel-PC. 04/02 Xbox Live är ju bara ett "måste" för att kunna spela online på xbox.. Inget jag skulle vilja ha någon annanstans direkt. 04/02
Skicka en rättelse