En till synes mycket besviken anställd på Metro: Exodus-utvecklaren 4A Games tog i helgen till orda på ett forum. Den anonyma användaren ville vädra sin besvikelse över recensions-bombningarna av de tidigare Metro-spelen på Steam, samt den allmänna kritik som utvecklaren mottagit efter att utgivarna Koch Media och Deep Silver beslutat att göra Metro exklusivt på plattformen Epic Store.

“Om alla pc-spelare säger att de ska bojkotta Metro så kommer nästa Metro, om det blir något, definitivt inte att släppas på pc”, skriver signaturen scynet. Han eller hon fortsätter:
“Vi har arbetat hårt under flera år, med förluster, för att skapa något speciellt, men en viss kategori spelare tycker inte att vårt arbete ens är värt de minuter det tar att installera en ny launcher. Det är såklart deras liv och deras rättighet, men hur mycket bryr de sig då om Metro?”

Utgivaren tog efter uttalandet till Twitter för att klargöra vem som låg bakom beslutet att ta bort spelet från Steam:

“Besutet att flytta Metro: Exodus från Steam till Epic Store togs av enbart av Koch Media / Deep Silver. De uttalanden som nyligen gjordes av en teammedlem på 4A Games avspeglar inte Deep Silvers eller 4A Games syn på framtiden för franchisen. Istället speglar de smärtan och besvikelsen hos en individ som som ser det som tidigare bara varit positiv goodwill riktad mot sitt spel, vändas till kontrovers på grund av ett beslut som han inte hade någon kontroll över.”

Ni kan läsa hela uttalandet från utgivaren här.
Nedan finner ni länkar till alla händelserna i härvan.

Metro gör en exodus från Steam, blir istället episkt
Metro Exodus gör inte en komplett #Mexit, återvänder till Steam om ett år
THQ Nordic stödjer Epic Store-exklusivt Metro Exodus