Fler turer i Metro: Exodus-härvan.

En till synes mycket besviken anställd på Metro: Exodus-utvecklaren 4A Games tog i helgen till orda på ett forum. Den anonyma användaren ville vädra sin besvikelse över recensions-bombningarna av de tidigare Metro-spelen på Steam, samt den allmänna kritik som utvecklaren mottagit efter att utgivarna Koch Media och Deep Silver beslutat att göra Metro exklusivt på plattformen Epic Store.

“Om alla pc-spelare säger att de ska bojkotta Metro så kommer nästa Metro, om det blir något, definitivt inte att släppas på pc”, skriver signaturen scynet. Han eller hon fortsätter:
“Vi har arbetat hårt under flera år, med förluster, för att skapa något speciellt, men en viss kategori spelare tycker inte att vårt arbete ens är värt de minuter det tar att installera en ny launcher. Det är såklart deras liv och deras rättighet, men hur mycket bryr de sig då om Metro?”

Utgivaren tog efter uttalandet till Twitter för att klargöra vem som låg bakom beslutet att ta bort spelet från Steam:

“Besutet att flytta Metro: Exodus från Steam till Epic Store togs av enbart av Koch Media / Deep Silver. De uttalanden som nyligen gjordes av en teammedlem på 4A Games avspeglar inte Deep Silvers eller 4A Games syn på framtiden för franchisen. Istället speglar de smärtan och besvikelsen hos en individ som som ser det som tidigare bara varit positiv goodwill riktad mot sitt spel, vändas till kontrovers på grund av ett beslut som han inte hade någon kontroll över.”

Ni kan läsa hela uttalandet från utgivaren här.
Nedan finner ni länkar till alla händelserna i härvan.

Metro gör en exodus från Steam, blir istället episkt
Metro Exodus gör inte en komplett #Mexit, återvänder till Steam om ett år
THQ Nordic stödjer Epic Store-exklusivt Metro Exodus

Kanske inte det smartaste att ge sig på sina kunder, d v s spelarna. Man biter inte den hand som föder en sägs det... 13/02 Wow. Att Epic launcher är så dålig visste jag inte. Tack för informationen. Än mer anledning att hålla sig till Steam där jag redan har 700 spel. 07/02 @hannes.theorell: Bra poäng och absolut kan det vara så. Jag utgick mer ifrån den polarisering som förmodligen är mest vanligt synbar idag, den som t.ex. ofta dyker upp i ex. vis. samhällsdebatter och liknande där det mesta handlar om subjektiva bedömni... 06/02 @Paiden: Beror förstås på syftet med diskussionen. Ska diskussionen leda till kompromiss? Eller ska bara idéerna testas mot andra idéer? I vissa fall kan det vara bra att ha en djävulens advokat, helt enkelt. 06/02 Sant. Polarisering innebär att man tar som sin ståndpunkt den absoluta motsatsen till den andra sidan i en debatt, motpoler som + och - alltså. Det lämnar inget utrymme för nyansering eller kompromiss och brukar därför snarare ses som något man vill und... 06/02 @wallde: Ja. De är ju i princip bara en katalog som samlar digitala spel du köpt. Den enda klienten som erbjuder något utöver det är Steam. Jag tror inte det beror på konkurrens. 05/02 Att främhäva sitt != polarisering, nödvändigtvis. Man kan lägga fram sin ståndpunkt utan att bete sig illa mot motdebattörerna. Du som så gärna vill ha folks respekt borde förstått det. Om du varken kan eller vill påverka utvecklarna, varför är då det... 05/02 De blir jätte bra! Tack! 05/02 Yttrandefriheten är till för att myndigheter/staten inte ska kunna tysta folk som protesterar mot den samma eller för att en viss person(er) uttrycker en åsikt som staten inte gillar, t.ex. politiska motståndare. Inget annat. Det innebär inte att vi har... 05/02 Helt enig med dig gällande Epic store. Tycker inte att (vad jag anser är) tramsande som att sänka ett gammalt spel är ett bra sätt att göra det på bara. I MIN bok blir det bara löjligt, men för andra är det väll ett sätt att uttrycka sig på antar jag.... 05/02
Skicka en rättelse