Titanfall-gänget gör Apex Legends och God of War-designern byggde ett helt nytt team.

Apex Legends verkar ha tagits emot bra av spelarna efter att det blixtsläpptes igår kväll. Många är dock lite besvikna över att Respawn nu bekräftat att Titanfall 3 inte är under utveckling, gruppen som låg bakom de två första spelen är helt enkelt densamma som nu släppt Apex Legends. Ett spel de verkar ha långtgående planer för.

Respawn är ingen stor studio och i höst ska de som bekant släppa Star Wars Jedi: Fallen Order. I en interju med VG247 förklarar Apex Legends-designern Mackey McCandlish att man var tvungen att bygga ett helt nytt team för att kunna utveckla båda spelen parallellt. Det ska bara vara en handfull personer från Titanfall-gänget som gått över till produktionen av Star Wars-spelet.

Utvecklingen av Star Wars Jedi: Fallen Order leds av Santa Monica Studios-veteranen Stig Asmussen som slutade där för snart fem år sedan, efter att bland annat ha haft rollen som game director på God of War 3. Till skillnad från Respawns tidigare spel utspelar sig Fallen Order ur tredjepersonsvy.

Om du hade följt projektet hade du vetat om att de redan augusti 2016 i ett meddelande från Stig Asmussen meddelade att de bygger upp ett nytt team för att utveckla Star wars. Vet inte om det räknas som "plötsligt". 06/02 Du spelar som en ung padawan som överlevde Order 66. Så spelet utspelar sig mellan Revenge of the sith och A new hope. Det har också kommit ut att Sith Inquisitors kommer att vara med som fiender i spelet. Det kan bli riktigt grymt. För Bioware har ju... 06/02 Enligt Vince Zampella jobbar de på ett Titanfall-spel som ska komma redan i år dock? Lär väl vara ett mobilspel... https://twitter.com/VinceZampella/status/1092856944199495686 06/02 @BlueTeam Inte ny studio utan ett nytt team där en del är från det gamla teamet men många är nyrekryterade just för det här spelet. Fortfarande inom Respawn dock. 06/02 Älskar det mesta med Star Wars (LOOK AWAY EPISODE VIII) så detta hoppas jag blir bra. Spelar BF2 mer och mer nu när Dice släpper mer saker och har fler events etc. Blir bara bättre.... som ett fint vin. 05/02 Bådar inte gott detta. Varför undanhålla detta under all denna tid? Spelet "teasades" redan under E3 2016 som ett Respawn-projekt och utannonserades i somras som ett Respawn-spel... Nu helt plötsligt går de ut med att det är en helt ny studio som legat... 05/02 Som Star Wars fan vart det en enorm besvikelse när jag fick reda på att EA fått exklusiva rättigheter i 10 år. Disney kan inte var nöjda, hoppas verkligen inte de ger EA ytterligare 10 år, inte ens när SW spelen var som "sämst" då Lucas ägde företaget... 05/02 Det måste bli ett ordentligt star wars spel med jedis och siths osv. Inget jävla mjölkande Battlefront igen. Jag håller mig till detta, om utvecklarna av Warframe skulle få chansen att göra ett star wars spel med jedis och siths så skulle jag glädjas... 05/02 Jag förstår inte detta med att folk är så fokuserade på att några studios enbart ska göra vissa saker. Företagen är består sällan samma personer. Folk slutar och börjar precis som vanliga företag. 05/02 Okej så de får göra ett Star Wars lir, medans Bioware som försökt få till Knights of the Old Republic 3 "flera gånger" (https://www.fz.se/nyhet/278842-bioware-har-forsokt-fa-till-knights-of-the-old-republic-3-flera-ganger), istället får utveckla generis... 05/02
Skicka en rättelse