En demonstrationen i slafsighet som kommer få moralpredikanter att salivera.

Mortal Kombat var ett lika slafsigt som omdebatterat spel redan på 90-talet när relativt grova pixlar porträtterade ond bråd död. Idag, när grafiken är så pass avancerad att vi bokstavligen kan se hud fläkas upp och ögon ramla ur sina hålor, är varje nytt släpp i serien lilla julafton för de som kritiserar våldet i tv-spel. Utan att hålla med dem är det inte så svårt att se varför när utvecklaren Netherrealm försöker överträffa sina avslutningsmanövrar i varje titel.

Kabal, som gjorde entré i det tredje spelet, kommer säkert att figurera i diverse nyhetsinslag de närmaste månaderna. Vi konstaterar att han är väldigt kreativ med sina krökta svärdsblad.

Mortal Kombat 11 släpps till pc, Xbox One, Playstation 4 och Switch 19 april.

@Remus: Håller tummarna för att både Noob Saibot och Smoke kommer med och då helst från start. Intresset är dock rätt högt ändå, med Kabals deltagande och Sub-Zero som verkar mer intressant än någonsin. 08/02 Det är sällan jag känner att jag har växt ifrån något... men Mortal Kombat är definitivt en sak som jag numera känner mig alldeles för gammal för. 1, 2 och 3:an var riktigt roliga en gång i tiden. Kommer fortfarande ihåg när jag såg Mortal Kombat 1 på... 07/02 Har tyckt gore och sådant alltid varit ballt i spel så att säga men detta får mig faktiskt att reagera mer än vad jag tycker är bekvämt. Inte för att det behöver förbjudas eller något. 07/02 @perihelion74: Och att man blir dödsknarkande skolskjutar IS-anhängande mega rasist av övervåldsklipp är ju allmänt känt. 07/02 Kanske dags för åldersgräns på FZ? Många kids som hänger på sajten. 07/02 Hehe, spelvåld! 07/02 Ultravåld i sitt esse 07/02 Äh, hälften av er fattar ju inte vitsen med spelet :P. Att lära sig göra combos, och få ett flyt i spelet med sin karaktär. Finns inget bättre än att lära sig en karaktär utantill, och möta folk på nätet. 07/02 Det här med att släpa folk på gatan hände ju i Malmö och Lund innan MK 11. Är imponerad över uppfinningsrikedomen med fatalityn. Kabal var favvo gubbe i MK3 för min del när det kom ut. Men MK i sig är inget för oss gamla gubbar längre. Arkaden var fanta... 07/02 Det är nu 26 år sedan som Lionel gick runt med en gräsklippare fastspänd på överkroppen och malde ner zombies i Braindead. Hur kan någon bli triggad av överdrivet våld efter det? 07/02
Skicka en rättelse