Dmitrij Gluchovskij ger sin syn på Exodus-affären.

I ett inlägg på Instagram ger författaren bakom Metro-romanerna, Dmitry Glukhovsky, sin syn på det som han kallar "Steam vs Epic-skitstormen", som på senare tid varit en glödhet potatis.

I elfte timmen beslutade Deep Silver och Koch Media att flytta spelet från Steam till Epic Games Store. Det rörde sig dock "bara" om tidsexklusivitet på ett år, men beslutet har ändå fått många att se rött. Vissa väljer bojkott, andra väntar ett år på Steamreleasen. Många är upprörda.

Glukhovsky är, förutom författare bakom bokserien, också narrative designer för spelet Exodus. På Instagram (se klippet nedan) ber han att spelarna inte ska svika 4A Games och Metro-serien – även om det bevisligen är många som i sin tur känner sig svikna.

I’m very sorry about those of you who wanted and expected it to release on Steam, and who were misled by the move by the publishers. I understand that the publisher fully and uniquely financed the development of these games, so I trust them with the correctness of this solution.

Again, we’re all very sorry that you’re hurt. We just hope that you will not betray us, just as we’ll stay always faithful to you, bringing the uncompromised story and uncompromised quality of experience.

Jag har fått ett antal gratisspel på steam och gog men jag hämtar inte hem alla gratiserbjudanden bara för att, spelet måste vara intressant för mej. Jag tycker det är jobbigt men om du inte tycker det så är det väl bara bra för dej? Jag gillar inte epi... 09/02 @Nercis: Jag har fått fem gratisspel där sedan bara några månader. Idag AXIOM VERGE. Det finns fler anledningar att lägga in den launchern och det är inte jobbigt... 08/02 Snålhet bedrar brukar det heta. I detta fall tror jag faktiskt försäljningen kommer påverkas negativt. Tyvärr. Konkurrensen med nya spel just nu är ju stenhård. Att de väljer att göra detta i ett sådant här skede är väldigt märkligt och tyder på extremt... 08/02 Finns en hel del trådar om det. Sen vad som är sant eller inte vet jag inte. Tencent är ju dock kända för det upplägget och säljer ingormationen vidare till den kinesiska regerigen. De försöker ju även få till ett poängbaserat system för att ranka invån... 08/02 Ok antar att jag måste köpa spelet nu. Jag vill ju inte bedra företaget som sålde en svårighetsgrad som dlc. 08/02 Axiom verge 7-21 feb sen kommer Thimbleweed park 08/02 Betray är ett jävligt felaktigt ord att använda om missnöjda konsumenter. 08/02 Det kan du nog ha rätt i men min poäng var att folk förväntar sig att allt ska finnas på Steam och är rätt duktiga på att uttrycka sig ljudligt när någon utgivare väljer bort Steam. Sen varför och allting bakom är ju en hel grej i sig men det är inte... 08/02 Vart kan man läsa om detta spyware? Inte hört något om det. Har dock bara epic games launcher för att claima gratisspel varannan vecka. Vilket är gratis nu btw? 08/02 Du verkade missa min poäng, släpp spelen på ALLA klienter så får folk köra den dom vill. 07/02
Skicka en rättelse