Regissören av online-Final Fantasy tycker till.

En gång var varje nytt Final Fantasy lika med drakar, kristaller riddare och prinsessor. Sedan började något hända och seriens ton förändrades alltmer. Att jämföra Final Fantasy XV med Final Fantasy V är som att jämföra natt och dag. Är det över för fantasy-delen av Final Fantasy?

Nej. Åtminstone inte om Naoki Yoshida, regissören av onlinerollspelet Final Fantasy XIV, har något att säga till om. När han fick frågan om nästa del i serien lyfte han fram "renodlad fantasy".

First, if you’re asking whether the Final Fantasy series will get another MMO soon, I think the chances are unlikely so long as Final Fantasy XIV is doing well. On that note, personally speaking, I’d like to see a Final Fantasy that is straightforward fantasy, one that doesn’t have much machinery, and with no mecha in it. After all, we’re having trouble with the Garlean Empire being too powerful. Ah, okay, that was a bad joke.

Senaste gången vi fick något som kan klassas som "Final Fantasy-fantasy" i huvudserien var året 2001 och spelet Final Fantasy IX. Är det dags för fantasyn att slå tillbaka i del sexton?

Tackar! Började spela det lite smått igår och verkar mysigt. Och FFXV ska inte ens nämnas när man pratar om varken FF eller DQ spel, fy satan så ruttet spel. But then again är varken FF12 eller 13 nämnvärt bra heller, men åtminstone inte som den smörjan... 13/02 Problemet är väl att gubben är superstor i Japan och ingen liten namnlös utvecklare direkt. "In 2007, the United States House of Representatives passed House Resolution 121, seeking an official apology from the Government of Japan regarding so-called... 09/02 https://steamcommunity.com/app/742120/discussions/0/1735463620103882377/ och https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1521444556 Använder du Special K kan det bli lite buggigt, men ändå helt spelbart och värt det. Mycket bra HDR i UE4. Öns... 08/02 Musiken kan bli enformig, men när det är en orkester som framför den istället för en trött Casio från 87 så blir det betydligt mer pampigt. Tycker i överlag att musiken har fått oförtjänt dålig kritik, men har spelat både med och utan modden och det är... 08/02 Det har ”alltid” vart luftskepp som byggs av Cid men de brukade vara fantasy skepp. Och fantasystridvagnar byggda av dvärgar och fantasy ubåtar... nian har dock dragit det rätt långt, men jämfört med sju, åtta och frammåt som har mer renodlad framtid... 08/02 I mitt omspelande av serien på iOS har jag kört först 7 och 9 och därefter 1-5, och ska precis in på slutet sv 5:an. Jag tycker inte att 9an är spelet man ska ställa in sig på. Utan snarare 3 4 och 5 (och säkert sexan som jag snart ska ge mig på). Balan... 08/02 Själv skulle jag vilja se ett jRPG som gick utanför de under havsytan nedtrampade, otroligt trötta klichéerna som bara "måste" finnas med i samtliga spel från de Japanska öarna i genren. I varje fall bland de spel jag har testat så är likriktningen enor... 08/02 Bara söka på dragon quest music mod så kommer den upp direkt i Google. Det är dock mer en smakfråga i mitt tycke men jag förstår kritiken kring att original musiken kan bli enformig. Dessutom är han som skriver musiken i DQ en rasistisk Japansk ultra... 08/02 "Senaste gången vi fick något som kan klassas som "Final Fantasy-fantasy" i huvudserien var året 2001 och spelet Final Fantasy IX." Kommer ihåg massa airships och steampunk/mecha eller vad man vill kalla det i FF9. Så förstår inte detta stycke alls. 08/02 @Digital_Lifestyle: Du skrev massor utav fint om Dragon quest 11, bland annat att det skulle upplevas på PC med HDR och Musikmod. Vad för musikmod är det? Har haft spelet på min todolist ett tag och börjar väl snart bli dags att lira igenom det :) 08/02
Skicka en rättelse