AMD:s kamp för att på allvar utmana konkurrenten Nvidia fick i veckan ett nytt artilleri i form av Radeon VII, först på marknaden med en tillverkningsteknik på 7 nanometer och dubbelt så mycket minne som många toppkort från det gröna laget. Trots detta får det svårt att verkligen imponera på de luttrade pixelskyfflarna hos SweClockers som publicerade sitt gedigna test igår, som bland annat skriver så här:

Den stora styrkan hos Radeon VII ligger inte helt oväntat i scenarion där upplösningsreglaget är uppvridet till taket och kortets höga minnesbandbredd kan sträcka på benen. Eventuella prestandaövertag avtar sedan successivt när upplösningen skruvas ner, vilket är i linje med tidigare lanseringar ur familjerna Vega och Fiji, där ingen av dessa har varit särskilt starka i exempelvis 1080p.

Tittar man på deras sammansagla prestandaindex, som är hopkoket från alla speltester, alla upplösningar och såväl DX11 som DX12, hamnar det på en sjätteplats, en poäng under det två år gamla Geforce GTX 1080 Ti. Detta verkar helt enkelt vara ett kort för dig som bara kör 4K.