Rösta och diskutera den glödheta potatisen.

Bara veckor innan releasen beslutade sig utgivarna bakom Metro Exodus att låta spelet gå till Epic Games Store. Det är dock en tidsexklusiv affär, för om ett år kan spelet börja säljas på Steam.

Det har kokat rejält runt om i spelvärlden över det här beslutet: en anonym 4A-utvecklare har sagt att bojkott kan vara slutet för Metro, de tidigare spelen har review-bombats på Steam, och författaren bakom Metro-böckerna har bett spelarna att inte svika Exodus-utvecklarna.

@Cartman tipsade igår att vi måste ha en omröstning om den här röran, och det tycker jag är en ypperlig idé. Det finns förstås ännu fler parametrar än de fyra i omröstningen undertill, men den här pollen vänder sig främst till de som har (eller hade) planer på att köpa Metro Exodus till pc.

Har Epic-beskedet fått dig att tänka om? Eller spelar det ingen roll? Rösta! Diskutera!

Enligt systemkraven som släpptes här för några dagar sedan kommer man behöva ett ganska high-end system för att driva spelet i 60 fps med inställningarna på high i 1440p. Motorn som de använder i Metro exodus är designad för 60 fps max enligt utvecklare... 10/02 Trams att hålla på och hålla på. Att vänta i protest mot frisk marknadskonkurrens måste vara bland det dummaste jag läst. 10/02 Jag orkar inte med en till launcher och bojkottar Denuvo oavsett. Har en backlog som är ett par år lång så min plan är att vänta ut det och hålla tummarna för att de plockar bort äckel-Denuvo så snart det går och släpper det på GOG. Piratalternativet... 10/02 Jag kommer spela det så fort som möjligt. Men inte via Epic store. 09/02 Är en av de få som bryr mig mer om spelet är bra än om vilken launcher det använder. Läser några reviews av spelet och avgör därefter. Beror lite på vad du jämför det med, tycker det är rätt billigt i långa loppet om man tänker på vad man kan nörda ner... 09/02 Äsch, bara lite bättre kontroll, annars fint. Spelade Doom 2016 på svåraste på Ps4an, no probs dude, får öva lite bara.. ;) 09/02 Jag brukar ligga runt ett år efter ungefär, kör spelen när de har fått mogna en del, blivit patchade mm, fått DLC. 09/02 Mer pengar till utgivaren behöver inte nödvändigtvis betyda mer pengar till utvecklaren. Dessutom är det snudd på omöjligt att veta hur försäljningen sett ut utan det här PR-mässiga klavértrampet. x försäljningar á 65% kontra y försäljningar á 88%. 'x'... 09/02 @magma: Själv kör jag i 1440 144 fps med gsync, drivrutiner installeras automatiskt numera så det är inget problem. Vad det kostar är ganska subjektivt beror på vad man tjänar osv. 09/02 Köpte Ashen på Epic-storen (trotts smygsläpp) och det har fått mig att inte vilja köpa spel där förrän klienten har gått igenom några år av patchar och kommit ikapp Steam. 09/02
Skicka en rättelse