Det svarta fåret hamnar strax före ett annat svart får.

Tillsammans med Resident Evil 6 ses femman av många som seriens svarta får – i omröstningen om det bästa spelet i serien fick det ynka tre procent av rösterna. Resident Evil 5 är dock det bästa säljande spelet i survival horror-serien med 7,4 miljoner sålda exemplar. Detta är siffrorna Capcom redovisar. Då ska vi ha i åtanke att detta enbart visar statistiken för PS3- och 360-versionerna. Räknar vi ihop dessa med pc-, PS4- och XB1-versionerna landar vi på 11 miljoner.

Capcoms bästsäljare är som bekant Monster Hunter World, som har sålt i 11,9 miljoner på lite drygt ett år. Det återstår att se om Resident Evil 2-remaken kan nå sådana svindlade höjder.

Andra Resident Evils som dyker upp i Capcoms topp tio är Resident Evil 6 (7,2 miljoner) och Resident Evil 7 (6,1 miljoner). "Gamla" Resident Evil 2 ligger på sjätte plats med 4,96 miljoner.

Det RE spel jag haft roligast med är RE5 coop på xbox 360. 13/02 Tycker det är lite tråkigt att co-opspelen måste vara så actionbetonade. Jag hade dock kul med re5, men tänker att RE2 hade kunnat funka bra i co-op, en kör Claire och den andra Leon, bara om de gjort vägarna helt olika och man hjälpts åt under spelets... 12/02 Det enda rimliga sättet att få detta att gå ihop för mig är att seriens popularitet kanske var större än någonsin I och med fyran och efter fyran (därav inte sagt att jag tycker fyran var bäst). Och att RE5's försäljning helt enkelt måste ridit på vågen... 12/02 Jag har nog aldrig sett något manligare :D :D :D 12/02 Tycker faktiskt att femman i serien är riktigt underskattad. Det finns ruskigt mycket co-op-underhållning att hitta här, tycker jag. Sen håller det självklart inte samma klass som tvåan, fyran och sjuan men nog är det ett roligt spel alltid! Minns att... 11/02 Mest minnesvärda scenen från det spelet är när Chris ska flytta på en sten och börjar slå på stenen tills den rör på sig. https://i.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/001/220/785/448.gif 11/02 https://youtu.be/VY1LD8M1Pws 😂 11/02 Ja han är en riktig buffel i 5an :D 11/02 Coop Action 11/02 Håller med, 4an var ett fenomenalt spel bara inte ett fenomenalt Resident Evil, det gjorde många core fans besvikna när det begav sig. Personligen tycker jag 7an är fantastisk, likaså remaken av 2an, men remaken av 1:an är nog bäst av alla. Capcom är... 11/02
Skicka en rättelse