Fortnite tycks ha fått sig en redig konkurrent!

Okej, vi har fått en ny benchmark för hur man lanserar ett spel. På bara en vecka har Apex Legends lockat 25 miljoner spelare och passerat milstolpen två miljoner online samtidigt. Det är en bedrift även för ett gratisspel.

We’re also thrilled to announce that since last Monday, more than 25 million players have jumped into the game, and over the weekend we had well over 2 million concurrent players at our peak. Like I said earlier, what a week!

From everyone here at Respawn, thank you. The community’s excitement for Apex Legends is electric, and we feel it here at the studio. We couldn’t have gotten where we are without you and look forward to having you on this journey with us.

Nu gäller såklart för studion att bibehålla detta smått galna momentum och närmst i tiden ska 48 av de största kanalerna på Twitch tävla mot varandra. Att involvera streamers i samband med lanseringen visade sig vara en fullträff för Apex Legends som på allvar har börjat hota Fortnites dominans på plattformen.

Tack till Mortaigne för detta #nyhetstips!
Hehe, jag tänkte oxå skriva en sån :P Personligen tror jag på minst 3 samverkande faktorer: 1) Det är många slumpmässiga element varje spelomgång (vart du väljer att "spawna/landa", items att farma, vart motståndarna landar och vilka motståndare du möte... 14/02 Du kan ändra damage numbers i gameplay settings :) 13/02 Är väl inte speciellt svårt att klura ut. Det blev populärt med alla versioner av DayZ modden som florerade när det var populärt som attans. Man får rushen av striderna i DayZ om och om igen. Antingen vinner du eller så förlorar du allt. Det blir nog... 13/02 Vad roligt att du tycker det! tror EA bryr sig mer om din åsikt än jag gör faktiskt. 13/02 Det tror jag inte, Det fick bra betyg, men tror inte det var något som lockade bort spelare från PUBG eller Fortnite, men personligen tycker jag det är kul. 13/02 Battle Royale spel är värdelöst om man spelat själv, bortsett från Solo spel. Alla spela med randoms är värdelöst. Hitta folk online att spela med :) 12/02 Det värsta (bästa?) med Apex är att nu ser alla hur Titanfall 2 var till en del. Apex är egentligen bara ett långsammare TF2 utan mechs. Så många som fullkomligt älskar Apex och har missat ett helt fantastiskt spel p.g.a ett sketet releasefönster. Kul... 12/02 Blev BO ens populärt alls? Man hörde om det vid betan och sen lite när det släpptes men efter det har det varit tyst. 12/02 Tack för tipsen! Ska hoppa på i mån av tid. 12/02 Skillnaden är att Apex är roligt tillskillnad från Blackout 12/02
Skicka en rättelse