Bioware förnekar ännu en gång Mass Effect-döden.

Efter Mass Effect: Andromeda sades det att Bioware och EA lagt sci-fi-serien i malpåse. Sedan dess har Bioware förnekat seriens död; de har sagt att man har team som jobbar på Mass Effect, och seriens starke man Casey Hudson har druckit kaffe (och hintat om framtidens Mass Effect).

Nu förnekas det igen. Mark Darrah, Andromedas exekutive producent, berättar för Polygon:

We're definitely not done with Mass Effect. There's a lot of stories to be told. We could pull on the threads we put down with Andromeda; we could pull on threads from Mass Effect 3.

Han tillägger att det finns "mycket intressant rymd att utforska" men får jag gissa lär vi inte återvända till Andromedagalaxen i första taget. Dessutom är Bioware i full färd med Anthem-releasen och vi lär dessutom få nästa Dragon Age innan nästa Mass Effect. Håll inte andan.

Casey Hudson är inte specifik men det låter som om han är sugen på att återvända "snart".

I'm thinking all the time about things that I think will be great. It's just a matter of getting back to it as soon as we can.

Skicka en rättelse
@hannes.theorell: Där ser man, själv droppar jag serier jag inte har intresse av ungefär vid samma tidpunkt som dig och samma sak med filmer. Böcker måste fånga mitt intresse direkt, annars är fungerar de bra som brasved typ. Men jag älskar ju ME egentl... 20/02 @Chomag: Tv-serie – nej, jag tröttnar och slutar följa. Två eller tre avsnitt ger jag en ny serie, fångar den mig inte så blir det njet. Film – Beror på omständigheterna men oftast slutför jag filmer även om de rent av är dåliga. Trots allt bara ca 90... 20/02 @hannes.theorell: En motfråga, kan du exempelvis tänka dig att se filmer/tv-series du på din höjd anser vara ok (alltså inte dåliga eller bra, utan okej) i rent underhållningssyfte? 20/02 @Chomag: Jo, men det gör jag också, så länge jag tycker spelet är bra. Tycker jag inte att det är bra så är det inte värt tiden att lägga på det. Så har man lagt ofantligt mycket tid på ett spel så tycker man nog innerst inne att det är ganska kul ändå. 14/02 @hannes.theorell: Japp, alla spelar vi olika så att säga. Det är det som är en del av tjusningen med underhållningsspel, man kan aktivt välja själv hur mycket/litet man vill spela och själv tillhör jag sorten som söker genom varje vrå innan jag tar mig... 14/02 @Chomag: Aha, jag trodde du ville att jag skulle utveckla mitt senaste inlägg. Men liiite skevt tycker jag det ändå är att plöja ner flera veckors heltidsarbete på ett spel som varken är bra eller dåligt. :) Men visst, alla är olika. Jag plöjer bara ner... 14/02 @hannes.theorell: Fast det var inte alls mina invändningar mot ME:A. Jag tror du citerade fel person då jag varken skrev eller bryr mig om karaktärernas sexuella preferenser i ett rollspel, snarare har det varit Biowares styrka fram tills just ME:A i... 14/02 @Chomag: Karaktärer med olika sexuella preferenser har varit vanligt i rollspel sedan decennier. Spelare vill ha romanser i rollspel och vill ha valet att kunna ha det med så många karaktärer som möjligt (oavsett vad de själva skapar för karaktär), därf... 13/02 @hannes.theorell: Det får du gärna utveckla. 13/02 Hade roligt med Andromeda, det är ett bra spel, men inte Mass effect för mig. Håller med de flesta och det var ju ett tag sedan jag spelade men vill lägga till hur slätstrukna de olika raserna var mot tidigare. Det var lite som om de hade glömt att läsa... 13/02