Sony öppnar upp för Playstation på E3 2020.

Redan i november, ett drygt halvår innan mässan i L.A., briserade den första E3-bomben: Sony kommer inte. I en intervju med Gameinformer berättar Shawn Layden att det beror på att de inte har spel att visa upp. Eller, som han uttrycker det: "Vi hade ingen ny historia att berätta".

Redan i somras prövade Sony ett nytt E3-grepp och lät The Last of Us: Part II, Ghost of Tsushima och Death Stranding stjäla (det mesta av) strålkastarljuset. Inget av dessa tre har releasedatum och skälet till varför Sony inte vill skylta med samma trio igen kan tyda på en rad orsaker. Släpps inget av dem i år? (Tveksamt.) Har man inget nytt material? (Också tveksamt.)

Främst verkar det som att Sony vill "berätta nya historier" på E3 snarare än att återberätta gamla. Layden menar att de kommer ha bra möjligheter att hitta andra vägar för att uppdatera spelarna. De kommer dock förvänta sig stora nyheter på E3 – en förväntan Sony inte vill missbruka.

So rather than raising fans’ expectations for them to think, “Oh what’s Sony going to be saying at E3?” We decided we would step away.

Med detta sagt: Layden tillägger att bara för att Sony inte är på E3 2019 är inga dörrar stängda inför E3 2020. Med Playstation 5 vid horisonten känns det rimligt att hålla dörren på glänt.

Skicka en rättelse
Fast nu är det ju inte länge sedan de släppte sin uphottade One. Ska de släppa ut en ny konsol igen redan så låter det inte som det går vidare bra för dem. Men absolut om MS börjar vifta med tanken om en ny generations konsol så är det så klart att Sony... 13/02 Men om Microsoft släpper en ny konsol så måste Sony ha ut sin. Microsoft har inget att förlora och skulle säkert må bra av att börja på en ny kula med kraftig hårdvara som piskar både One X och ps4 Pro. 13/02 Med tanke på hur bra ps4an går för Sony just nu kan jag inte tänka mig att de vill stressa ut någon ps5, det skulle innebära de konkurrerar med sig själva. 13/02 Varit mycket snack om att det görs ett nytt Fable-lir, ofta i samband med Playground Games, och det känns som att om det är någon sanning bakom alla dessa rykten så borde det komma ett tillkännagivande typ nu. 13/02 Ge mig ett PS5 i julklapp! Varför känner du dig säker på det? Kommer inte heller vara O.G då Lionhead stängde verksamheten 2016... :( 13/02 Jag ser E3 lite som en festival för gamers. Det är rätt smidigt att få nyheter om spel intensivt under en vecka om året, vilket gör att man inte måste vara lika uppmärksam under resten av året. Det kan vara skönt att inte behöva följa 40 olika events... 12/02 E3 skapades en gång i tiden för att man skulle kunna visa upp spel för (tidnings)journalister som inte kunde åka hit och dit över hela världen för att kunna se på diverse spel. Visst är det roligt med E3 som åskådare men den ursprungliga meningen bakom... 12/02 Med nyare lagringsutrymme så kan man komma upp i 2500MB i sekunden, vilket betyder att man kan fylla grafikminnet på 8000MB på lite över 3 sekunder. Det är förstoss lite dyrt fortfarande men ändå rätt coolt. Själv så skaffade jag PS4 Pro och bytte ut... 12/02 Jag tror att Sony håller igen för att slå till på riktigt jävla hårt och stort inför officiella uppvisningen av PS5. Sony insåg förmodligen hur viktig första intrycket är (se Xbox one) och vill dominera när dom visar upp den. Min teori. 12/02 Jo den tekniska biten är såklart superviktig. Men jag spelar på konsol just för att inte behöva bry mej vad som finns innanför plasten. 😀 12/02